FCD JO11-1 krijgt in slotfase deksel op de neus

DnA Organisatie en advies

In een meer spannende dan hoogstaande wedstrijd heeft FCD JO11-1 bij hekkensluiter TOV JO11-1 in extremis een verliespartij moeten slikken. In de laatste minuten werd een 2-3 voorsprong uit handen gegeven, en moesten de Driebergenaren sportpark Ter Eem in Baarn met een volstrekt onnodige 4-3 nederlaag verlaten.

FCD JO11-1 trad op het natuurgras in Baarn aan zonder sterkhouder Giel Oostra, die na zijn twee weken geleden opgelopen schouderblessure nog steeds vanaf de zijlijn moest toekijken.

Zoals wel vaker in deze jaargang werd al snel na de aftrap een doelpunt geïncasseerd (1-0), en konden de mannen van Martin Lahaije en Arnoud van Holst in de achtervolging. Maar hoewel FCD JO11-1 legio kansen creëerde, stond het vizier vanochtend onvoldoende op scherp, en ontbrak voor de vijandelijke goal vaak de rust en ook net dat beetje geluk. Uiteindelijk schoot Floris vR, nadat de doorgebroken Julian van der Putten onderuit was geschoffeld, uit een strafschop de 1-1 op het scorebord. Nog voor de limonade counterde het uiterst efficiënte TOV JO11-1 weer naar een voorsprong, maar met 2-2 (een eigen doelpunt na goed doorzetten op rechts van invaller Lars Dorland uit FCD JO10-1) werd de rust bereikt.

Na rust was het eenrichtingsverkeer richting het Baarnse doel. Helaas wist alleen Boaz Kruis (een strak schot uit de 2e lijn: 2-3) het net van de te vinden. En nadat in het vervolg van het tweede bedrijf een lawine aan kansen om de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot te gooien was vermorst, kreeg FCD JO11-1 in het zicht van de haven het deksel op de neus. Na de 3-3 gelijkmaker (uit een discutabele strafschop) vlak voor tijd verdween de organisatie bij de albicelestes, en daar maakte TOV JO11-1 optimaal gebruik van. Een ondertalsituatie achterin leidde diep in de blessuretijd tot de 4-3, waarop bijna direct het laatste fluitsignaal klonk.

Met wat meer scherpte in de afronding kan FCD JO11-1 volgende week, als koploper VVZ’49 JO11-1 in Driebergen op bezoek komt, wellicht voor een verrassing zorgen. Tot dan!