FCD JO11-1 op karakter langs koploper Hoogland JO11-1

Banner Balkan Restaurant

FCD JO11-1 heeft zaterdag voor een stunt gezorgd. De ploeg van trainers Martin Lahaye en Arnaud van Holst, die tot aan de wedstrijd van vandaag in deze voorjaarscompetitie net boven de degradatiestreep bivakkeert, versloeg koploper Hoogland JO11-1 thuis met 4-3. Een zwaarbevochten overwinning voor de blauw-wit gestreepten, die deze ochtend zeer effectief in de omschakeling waren. 

In de openingsfase zag het er niet naar uit dat de punten in Driebergen zouden blijven. Vanaf de aftrap scoorden de gasten uit Amersfoort de 0-1, zonder dat ook maar één speler van de thuisploeg het leer had beroerd. En toen het kort daarop 0-2 werd, leek een debacle voor FCD JO11-1 in het verschiet te liggen. Maar de Albicelestes rechtten de rug, en via een eigen doelpunt bij de tweede paal na een voorzet van Vico Duiverman (1-2), een hoekschop van Floris v. R. die direct bij de tweede paal binnenviel (2-2), en een fantastische combinatie over meerdere schijven, waarbij Floris van den Bosch het eindstation was, werd de rust met een 3-2 voorsprong bereikt.

Na de limonade was het voor FCD JO11-1 vrouwen en kinderen eerst. De thuisploeg werd door het goed voetballende Hoogland JO11-1 op eigen helft vastgezet, en kon zich alleen nog met lange halen naar voren aan de druk van de bezoekers te onttrekken. De 3-3 die uit het offensief van de gasten volgde was dan ook niet meer dan terecht. Met soms kunst en vliegwerk bleef FCD JO11-1 in deze fase overeind, waarbij goalie Luke Lahaye zich met een aantal geweldige reddingen in één-tegen-één-situaties wist te onderscheiden. Tien minuten voor tijd scoorde Floris van den Bosch uit een vlijmscherpe counter zelfs de 4-3. In de slotfase waren er nog wel mogelijkheden voor Hoogland JO11-1 op de gelijkmaker. Maar aan de andere kant speelde FCD JO11-1 enkele man-meer situatie niet goed uit, waardoor het voor de aanhang van de gastheren tot het laatste fluitsignaal billenknijpen bleef.

FCD JO11-1 heeft een mooie teamprestatie neergezet. ‘Na een moeizaam begin hebben de jongens met volle inzet gestreden voor een goed resultaat. Een overwinning op karakter, tegen een voetballend sterke tegenstander’, aldus trainer-coach Martin Lahaye. Volgende week de uitwedstrijd tegen VVZ ’49 JO11-1. In de najaarscompetitie werd tegen dit team nog met 1-5 verloren. Tijd voor sportieve revanche?