FCD JO11-1 probleemloos langs SO Soest JO11-1

Na een moeizame competitiestart draait FCD JO11-1 de laatste weken op volle toeren. Bij SO Soest JO11-1 werd de derde opeenvolgende overwinning geboekt: 3-5. Een uitslag waar weinig op af te dingen viel, want de blauw-witten domineerden de wedstrijd. ‘Als we man-meer-situaties nog wat slimmer uitspelen, dan kom je in zo’n wedstrijd in de buurt van de dubbele cijfers’, aldus een tevreden trainer-coach Martin Lahaije.

FCD JO11-1 had, zoals dit seizoen wel vaker, binnen een minuut op achterstand kunnen staan. Gelukkig werd slordig verdedigingswerk niet afgestraft door de gastheren. Daarna trokken de Albicelestes het initiatief naar zich toe, en hadden de mannen van Arnaud van Holst en Martin Lahaije de rest van de wedstrijd een groot veldoverwicht. In de eerste helft leidde dat tot ‘slechts’ twee treffers, die op naam kwamen van Floris van den Bosch (0-1) en Julian van der Putten (0-2). Een aanval uit het boekje over vier schijven leverde helaas geen doelpunt op: de inzet van Floris van den Bosch spatte helaas uiteen op de paal. Vlak voor rust moest onverwacht een tegentreffer worden geïncasseerd. Vanaf de flank werd voor het eigen verdedigingscentrum uitverdedigd, en dat wordt op hoofdklasseniveau vaak afgestraft, zo ook nu: 1-2.

Na de limonade tracteerde FCD JO11-1 de meegereisde supporters bij vlagen op een galavoorstelling, maar het duurde nog vrij lang voor de wedstrijd werd beslist. Julian van der Putten schoot zo halfweg het tweede bedrijf uiteindelijk de 1-3 op het scorebord, na prima voorbereidend werk van de vandaag voor zijn tegenstanders vaak ongrijpbare Floris van R. Het was dezelfde Van R. die zijn uitstekende optreden vandaag bekroonde met de 1-4 en 1-5. Dat in de slotminuten de concentratie wat wegviel, en SO Soest JO11-1 terug kon komen tot 3-5 was voor de statistieken.

Een uitstekend optreden van de blauw-witten, die inmiddels zijn opgestoomd naar de derde plaats op de ranglijst, overigens ver achter de twee nog ongeslagen koplopers VVZ ’49 en Almere FC. Zaterdag ontvangt FCD JO11-1 laagvlieger VOP JO11-1 uit Amersfoort. Hopelijk kan dan de huidige hoge klassering worden geconsolideerd. Hoe het ook zij, tot dan.