FCD JO11-1 weet koploper VVZ’49 JO11-1 niet te verrassen

 

FCD JO11-1 heeft zich goed hersteld van de matige vertoning vorige week tegen TOV JO11-1. Hoewel tegen koploper VVZ’49 JO11-1 wederom een nederlaag werd geleden, legden de gastheren vooral voor rust een prima partij voetbal tegen de bezoekers uit Soest op het kunstgras. Met iets meer doortastendheid voor de goal had er dan ook veel meer ingezeten dan de 1-5 eindstand die na afloop op het scorebord prijkte. 

Met Giel Oostra terug van een blessure trad FCD JO11-1 weer op volle oorlogssterkte aan tegen de club die in 1949 door leden van de personeelsvereniging van het gelijknamige sanatorium is opgericht als ‘Voetbal Vereniging Zonnegloren’. De openingfase was voor de thuisploeg. VVZ’49 JO11-1 werd met goed verzorgd combinatiespel achteruit gedrukt, maar inzetten van Kasper de Kruijf (van de lijn gehaald), Floris vR (uit de 2e lijn net over) en wederom De Kruijf  (op de paal) troffen geen doel. En dan doet een oude voetbalwet opgeld: als je ze zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. De eerste de beste aanval van de groen-witten leidde tot een discutabele strafschop, die feilloos werd benut: 0-1, en 5 minuten later kon de aanvoerder van VVZ’49 JO11-1 uit een hoekschop ongehinderd de 0-2 inkoppen. Toen kort daarop bij een klutssituatie de bal ongelukkig via een Driebergs been het doel in caramboleerde, leek de wedstrijd gespeeld. Maar een schitterende aanval van FCD JO11-1 (opgezet door Mogens Bruil en Kasper de Kruijf, afgerond door Floris van den Bosch) betekende op slag van rust 1-3, en hernieuwde hoop bij het wederom massaal opgekomen thuispubliek.

Na de pauze had FCD JO11-1 veel minder controle over de wedstrijd. En hoewel de doelman van VVZ’49 JO11-1 via afstandsschoten nog enkele malen werd beproefd, was het alleen nog de snelle, technische vaardige spits van de bezoekers die twee maal doel trof: 1-5. FCD JO11-1 goalie Luke Lahaije onderscheidde zich in de slotfase nog door uit enkele één-tegen-éen-situaties als winnaar tevoorschijn te komen, zodat de schade voor de Albicelestes verder beperkt bleef.

FCD JO11-1 heeft vandaag uiteindelijk toch wel verdiend verloren van de koploper, die zeer effectief bleek in de afronding en fouten genadeloos afstrafte. Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen Roda’46 JO11-1, waarin voor FCD JO11-1 alleen nog de eer op het spel staat. Tot dan!