FCD JO16-1 bekert door!

Zaterdag was de 3e speelronde in de Jeugdbeker onder 17 poule groep 7. JO-16 1 stond er goed voor met 2 gewonnen partijen, maar nu kwam VRC JO16-1, de nummer 2 in de poule op bezoek.

Vooraf een kansrijke wedstrijd want FCD had een fors batig doelsaldo van 25 voor en 1 tegen en leek ook dit varkentje wel te gaan wassen. Misschien was er sprake van enige onderschatting of was het team er niet helemaal bij, maar het werd een taaie wedstrijd!

VRC begon sterk. Net een stapje eerder, net een betere pass, fysiek wat sterker en gretiger. Onze jongens hadden het moeilijk. De doorgebroken spits van VRC werd na 5 minuten door Sherif op vakkundige wijze tegen de grond gewerkt. Dat kwam hem op vermanende woorden van Ton Melis te staan en daar kwam hij en het team goed mee weg. De druk van VRC bleef hoog en na ca. 10 minuten viel uit een vrije trap wat onfortuinlijk de 0-1. FCD moest aan de bak!

Het spel van FCD liet te wensen over. De scherpte en aanvalsdrift die het team normaal laat zien was er niet. Met 0-1 werd de rust gehaald. Na de rust leek het spelbeeld niet veranderd. Onzuivere passes, niet scherp genoeg en net te laat voor de bal. Het hopen was op een goede actie. En die kwam er. Een strak genomen corner van Nic landde op het hoofd van Pim die hem net langs de keeper in de goal wist te koppen. 1-1! Toen was de wedstrijd weer helemaal open. VRC bleef voetballen, maar de kansen keerden. Trainer Gert besloot tot een gewaagde, tactische wissel, verdediger er uit, aanvaller erbij, alles of niets! Bal van FCD snoeihard op de paal, goede individuele acties en dat leverde op. 7 minuten later was het raak! 2-1 door Sem, assist van Youri. Het leek alsof de ban nu gebroken was. Nic na weer een assist van Youri vanaf rechtsbuiten op de keeper af maakte de 3-1 en Youri tot slot op weergaloze wijze uit de rebound na een schot van Pim de 4-1.

Eind goed, al goed! 9 punten uit 3 wedstrijden, 29 doelpunten voor en 2 tegen en daarmee onbedreigd koploper in de poule. Op naar de volgende ronde!