FCD JO16-1 wint ook in Maarssen!

ZAM Zeist Doorn

Zaterdag stond voor FCD Jongens Onder 16-1 de uitwedstrijd tegen Maarssen JO16-1 op de agenda. Op voorhand een moeilijke wedstrijd, want Maarssen stond 3e in de competitie. FCD JO16-1 maakte vooraf al indruk met de nieuwe, gesponsorde trainingspakken. Met dank aan Matthijs van Dalen van MBM sports. Op een koude zaterdagmiddag werd in aanwezigheid van de geblesseerde Youri en Nic onder leiding van een indrukwekkende, vrouwelijke scheidsrechter afgetrapt.

Al direct tekende zich een felle strijd af. De jongens van Maarssen leken, aangemoedigd door een wel erg aanwezige trainer, wat opgefokt. Het ging er stevig aan toe. Met in de 7e minuut een vrij trap voor ons Driebergen als gevolg. Pim, die al eerder vanaf rand strafschop gebied raak schoot stelde zich op achter de bal. De in grote getale aanwezig supporters en ouders hielden de adem in….

Raak! 0-1

De wedstrijd werd hierna nog pittiger. Shakur miste van dichtbij en FCD JO16-1 bleef goed druk zetten. En dit loonde! Sem schoot de 0-2 er in. Spanning alom. Arif schoot een vrije trap er net niet in en het tegendoelpunt werd, op advies van de oplettende grensrechter Martijn, afgekeurd omdat de bal al over de achterlijn was geweest. Gelukkig maar!

De jongens van Maarssen gingen in de tussentijd wel 3 keer te hard door op onze keeper en zeker 5 handsballen werden door de scheidsrechter niet gezien. Jammer, hier had opgetreden moeten worden. 0-2 bij rust. Na de rust ging het er weer vol op. FCD scoorde bijna de 0-3. Daarna liep het toch echt uit de hand. Pim werd op volle snelheid opzettelijk van achteren getrapt en onderuit gehaald. In het opstootje daarna kregen beide spelers geel. Voor Pim onterecht! Nu kwam het aan op vasthouden van de voorsprong. En dat lukte! Een zwaar bevochten, knappe zegen van FCD JO16-1!

Compliment voor onze trainer en teamleider die de rust wisten te bewaren. Na afloop werd nog wel even nagepraat met de scheidsrechter.
Volgende week Bloemendaal! Hopen dat FCD JO16-1 het najaar mooi afsluit in de hoofdklasse.