FCD Jo17-2 weer eens op dreef

Kapsalon Rob

Afgelopen zaterdag onze 2e thuiswedstrijd tegen Hercules. Omdat wij nog ongeslagen zijn thuis gingen wij met een zelfverzekerd gevoel het veld in. Voordat de wedstrijd begon werd er door Johan een mooie elftalfoto gemaakt. Zie onder het kopje van Jo17-2.

Ook tijdens de wedstrijd zou Johan wat actiefoto’s maken en dat is goed gelukt. Er was actie zat! Wij begonnen fel aan de wedstrijd en dat resulteerde in een 4-0 voorsprong na 25 minuten spelen. De ene aanval was nog mooier dan de andere. Voorbeeld: Colin onze rots gooide de bal naar Achraf en na 3 schijven lag de bal in de goal van de tegenstander. Ik zag ineens resultaat van het herhalen van onze trainingsarbeid op het gebied van positiespelletjes. Geen moeilijke oplossingen en direct spel stonden aan de basis van de 4 prachtige doelpunten. Prachtig om te zien en de afronding van de jongens in de voorhoede met Floris, Kjeld en Taoufik liet niets te wensen over.

Hierna zag ik weer een stuk gemakzucht, geen concentratie en moeilijke oplossingen voorbij komen waardoor Hercules 2 doelpunten kon maken. Gelukkig floot de scheids hierna voor rust en kon ik mijn jongens weer op scherp krijgen.

Na de rust hebben geen moment van zwakte meer vertoont en kreeg Colin niets meer te doen. Wel kwamen wij nog 2 maal tot scoren en konden wij de wedstrijd met een 6-2 overwinning afsluiten. Als coach ben ik blij dat ik deze groep van kerels mag trainen want het zijn stuk voor stuk toppers.