FCD JO9-5M verliest in de laatste minuut van Aurora JO9-3M

Vanochtend mochten de meiden onder 9 om 08.45 thuis uitkomen tegen de meiden van Aurora uit Werkhoven. De eerste minuten van de wedstrijd moesten onze meiden even in de wedstrijd komen. De tegenstander was veel aan de bal en de meiden druk aan het verdedigen. Helaas gingen er toch 2 ballen langs onze keepster Benthe.

Na 10 minuten kregen we meer balbezit en konden we onze tegenstander meer onder druk zetten. Door mooie voorzetten van Maren, Lize en Roos kwam Jasmijn voor het doel en scoorde vlak achter elkaar 2 doelpunten. De achterhoede was nu ook goed op dreef en door goed verdedigen van Tessa, Fenna, Nikki en Denise en een aantal goede reddingen van Benthe bleef de stand 2-2 tot de rust.
In de rust namen Ron en Fred nog even de tactieken door met de meiden en kon er even worden gedronken.

In de tweede helft kwamen we weer sterk terug in de wedstrijd. Denise wilde deze helft graag in de spits staan. Al snel brak ze door de verdediging heen en scoorde mooi in de hoek en stonden we met 3-2 voor in de wedstrijd. Vanaf dat moment ging de wedstrijd erg gelijk op en waren er kansen voor beide partijen. Er waren mooie kansen voor Maren, Jasmijn en een aantal goede passes van Nikki, Tessa en Fenna. Maar de bal wilde niet meer tussen de palen door.

In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg de tegenstander toch een mooie kans en was de stand ineens weer 3-3. En toen in de laatste minuut van de wedstrijd brak de tegenstander nogmaals door onze verdediging en wist te scoren. Eindstand 3-4, maar we waren aan elkaar gewaagd dus een prima wedstrijd van onze meiden!

In de bekerwedstrijden zijn we als derde geƫindigd, een hele knappe prestatie voor dit pas startende team. Dit beloofd veel goeds voor de komende competitie.

A.s. zaterdag start de competitie uit tegen OSM 75 uit Maarn, tot dan!