FCD Jongens onder 16-1 sleept punt uit competitie topper!

Op een prachtige herfstmiddag mocht FCD Jongens onder 16-1 uit afgelopen zaterdag 29 oktober spelen tegen Houten JO16-1, nummer 3 in de competitie. Vooraf een lastige wedstrijd dus. Zonder Shakur en Arif werd afgetrapt.

FCD O16-1 stond vanaf de aftrap goed. Jerre maakte het nog even spannend, maar herstelde en keepte daarna een top wedstrijd! Houten, fysiek sterke, grote jongens gingen er vol voor met een gretige trainers staf langs de kant. Maar FCD nam het initiatief. Na 6 minuten kwam Nic van rechts alleen voor de keeper en schoot pegelhard onderkant lat in de goal! Volgens de scheidsrechter was de bal echter niet over de lijn, dus het doelpunt werd niet toegekend. Nic en de weer in grote getale aanwezige ouders, waarvoor hulde!, dachten hier natuurlijk héél anders over.

Maar er was gerechtigheid. 3 minuten later wist Thomas met een splijtende pass van achteruit in een keer Nic te bereiken die weer alleen op de keeper af ging en nu onberispelijk inschoot. 0-1! Tegen de verwachtingen in. Wat gaat hier gebeuren? 5 minuten later een prachtige volley van Lucas, maar er net niet in. In de 24e minuut maakte Lucas na sterk werk er 0-2 van. Jerre hield FCD tussentijds vakkundig op de 0! Het enthousiasme langs de kant nam alleen maar toe. Casper maakte kort daarna prachtig de 0-3, tevens de ruststand. De buit is binnen dachten de supporters!

Maar dan de 2e helft. Met enkele wissels startte FCD met goede moed, maar de wedstrijd kantelde. In 6 minuten maakte Houten 3-3. De schrik sloeg in de benen! De partijen bleven in evenwicht totdat Thomas een vrijde trap mocht nemen. Op pakweg 25 meter afstand, met muurtje wist Thomas hem schitterend in een keer in de kruising te schieten! 1 minuut later scoorde Casper ook nog de 3-5. En weer dachten de supporters dat het wel klaar was. Maar niets er van. 5 minuten later maakte Houten de 4-5 en twee minuten later de 5-5. Bizar en bloedstollend! Inmiddels waren Sherif, Nic en Thomas met blessures van het veld gegaan en vervangen en werd er tot op het bot geknokt.

Houten kreeg in de laatste seconde nog de kans om de wedstrijd te beslissen, maar schoot gelukkig op de paal. Eindstand 5-5!

Met dank aan Hans voor het minutieuze verslag, Martijn voor het vlaggen en Gert en Jean-Paul voor de coaching. Top wedstrijd. Op naar koploper Dovo volgende week. Komt allen!