FCD pakt punt tegen titelkandidaat

Kapsalon Rob

Afgelopen zaterdag speelde FC Driebergen de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Dit was gelijk een pittige opgave aangezien er een uitwedstrijd tegen CJVV in Amersfoort gepland stond. Van CJVV is bekend dat zij zich flink versterkt hadden en als doel hebben te promoveren.

De eerste 10 minuten zijn duidelijk voor CJVV. Er werd goed druk gezet op de verdediging van FC Driebergen en aanvallend wist men steeds de vrije mensen aan de zijkanten te vinden. Dit resulteerde dan ook in een goede kans maar van dichtbij werd overgeschoten. Na 10 minuten was er wederom een goede kans voor CJVV maar gelukkig stond de spits buitenspel.

Na 10 minuten gaat de storm van CJVV wat liggen mede doordat FC Driebergen gedisciplineerd vanuit de 1-4-3-3 formatie blijft spelen. Langzaam maar zeker kantelt de wedstrijd een beetje. CJVV heeft weliswaar de bal maar kan niet meer gevaarlijk worden terwijl FC Driebergen steeds makkelijker de voorwaartsen weet te bereiken. Dit levert een grote kans op voor Jeffrey Veenendaal maar alleen voor de keeper lift hij de bal over het doel.

CJVV is na deze kans van FC Driebergen een beetje geschrokken en begint fout op fout te stapelen terwijl FC Driebergen er een tandje bij zet. FC Driebergen weet de druk er steeds meer op te zetten bij CJVV en komt een aantal keer met goed voetbal sterk opzetten. Dit levert twee grote kansen op maar beide keren wordt de doorgebroken Matthijs Brink onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen. De verder prima leidende scheidsrechter durft het echter niet aan om de bal twee keer op de stip te leggen en een (rode?) kaart te trekken; de twee vrije ballen op de zestien meter lijn leveren helaas niets op.

Ruststand 0-0

Na rust begint CJVV opnieuw fel maar FC Driebergen heeft duidelijk geleerd van het begin van de wedstrijd en geeft geen krimp. Toch is het een aantal keer oppassen geblazen bij corners en vrije trappen van CJVV, dat veel lengte in de ploeg heeft. Zelf blijft FC Driebergen dreigend maar is de eindpass een paar keer net niet goed.

Naar mate de tweede helft vordert neemt CJVV steeds meer het heft in handen. FC Driebergen moet steeds verder terug al geeft het geen kansen weg. Toch ontstaat er uit een corner een hachelijke situatie maar gelukkig weet verdediger Thomas Meeles de bal op tijd weg te werken.

Het laatste kwartier gaat CJVV aanvallender spelen en FC Driebergen komt niet echt meer aan aanvallen toe. Toch weet CJVV maar geen echt grote kans te creëren omdat FC Driebergen vecht voor iedere meter. Tien minuten voor tijd gaat het toch bijna mis. Een fraaie aanval levert een vrije schietkans op voor CJVV maar de bal wordt onbesuisd overgeschoten.

Hierna gebeurde er weinig meer al was FC Driebergen nog wel twee keer gevaarlijk met corners. Uiteindelijk bleef het 0-0 wat een goed en terecht resultaat genoemd mag worden. De eerste helft was qua kansen namelijk voor FC Driebergen en de tweede helft voor CJVV.

Opstelling FC Driebergen

Michel van Bruggen, Maarten Noordijk, Thomas Meeles, Michel Hoekstra (c), Gerwin van der Klift, Kevin van Woudenberg, Jelle Adema, Wouter Meeles (75e minuut Bjorn Geerding)  Matthijs Brink (70e minuut Nessi Mussa), Jeffrey Veenendaal (80e minuut Paul van Hofwegen), Robin Notenboom