FCD toont veerkracht tegen SEC

Heiko Gorter Makelaars

FCD speelde vandaag tegen het altijd lastige SEC. De groen witten uit Soest staan bekend om hun solide verdediging en hun scherpe counters. Dat was dus oppassen geblazen. FCD startte redelijk. Men probeerde SEC onder druk te zetten en dit resulteerde al vrij snel in een aantal corners die gevaarlijk waren. Na een minuut of tien was het echter SEC wat de score opende toen een vrije bal werd geschampt en in de verre hoek achter keeper van Bruggen viel. Dit was een mentale tik voor FCD. Het spel werd slordiger en de echte wil om te winnen kalfde steeds verder af. Daar kwam nog eens bij dat sterkhouder op het middenveld Robin Notenboom met een enkelblessure het veld moest verlaten. FCD werd eigenlijk met de minuut onrustiger en de 0-2 van SEC was dan ook exemplarisch voor het spel van FCD. Een verkeerde bal werd gegeven vanuit het middenveld en vervolgens achterin verkeerd verwerkt waardoor de spits van SEC vrij baan had en scoorde. Extra zuur was dat na deze actie Paul Hofwegen ook met een enkelblessure het veld moest verlaten. Even leek het erop dat FCD het geloof helemaal kwijt was maar uit een corner van FCD kopte Bjorn Geerding bijna de 1-2 binnen. Dit gaf toch weer wat geloof en FCD richtte zich op. De keeper van SEC keepte echter een goede eerste helft en diverse inzetten wist hij te pareren. Na een afgeslagen corner van FCD werd het toch 1-2 door spits Koen van Dijk die de assist van Fabian Roelofs op waarde schatte. Vlak voor rust werd het bijna nog 2-2 maar de vrije trap van Fabian Roelofs belandde op de paal.

In de rust was men toch wat gelaten. 1-2 achter tegen een ploeg die FCD toch echt kon hebben. Zaak was dus om de tweede helft vol energie te spelen en te zorgen dat de drie punten vandaag in Driebergen bleven.

Na rust een bijzonder scherp en sterk FCD. SEC werd over het hele veld opgejaagd en kreeg geen moment om naar adem te happen. Na vijf minuten had het al 2-2 moeten zijn maar spits van Dijk schoot een opgelegde kans hard op de lat. Dit was slechts een voorbode van wat komen ging. FCD joeg op de gelijkmaker en creëerde mooie kansen maar steeds stond het vizier niet op scherp. In de zeventigste minuut is het dan toch eindelijk 2-2 als spits van Dijk een voorzet van Fabian Roelofs hard in de verre kruising kopt. Een geweldige kopbal. FCD ging gelijk door en deze lef werd binnen vijf minuten bekroond met de 3-2. Het wordt eentonig maar de voorzet was van Roelofs en de doelpuntenmaker heette opnieuw van Dijk: een hattrick. SEC probeerde nu de verdedigende stellingen te verlaten maar creëerde niet veel terwijl aan de andere kant FCD een paar goede kansen kreeg op de 4-2. De mooiste was van Delfim Pedro Salazo maar na een goede aanname ging zijn schot rakelings over. De laatste minuten was het nog spannend maar uiteindelijk werd er een terechte zege behaald door het Argentinië van de Heuvelrug.

Een mooie overwinning in een gekke competitie waar iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen. Voorlopig staat FCD op de negende plek maar het gat naar beneden is nog klein. Volgende week zal er dus gewonnen moeten worden van SVM. Vorig jaar 0 punten tegen de blauw gelen uit Maartensdijk. Makkelijk zal het dus niet worden.