FCD VR2 begint niet met winst

Dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden stond van te voren vast, maar dat op donderdag en vrijdag nog twee belangrijkste speelsters met blessures zouden afhaken was voor FC Driebergen vrouwen 2 een grote teleurstelling. Uiteindelijk werd er met slechts twaalf speelsters afgereisd naar Veenendaal waar de vrouwen van VRC de eerste tegenstanders in de competitie waren.

Het liep niet lekker bij FC Driebergen. Hoewel de meiden een aantal weken een prima voorbereiding hebben gehad, lukt het niet om de rust in het spel te vinden. VRC maakte hier slim gebruik van en speelde bovendien fysiek sterk. Hierdoor was de ploeg uit Veenendaal de bovenliggende partij. Zo nu en dan kwam Driebergen er gevaarlijk uit, maar tot grote kansen kwam het niet.

Na een klein half uurtje spelen was het linksback Lia die de bal te kort terugspeelde op keepster Cheryl. De spits van VRC maakte gretig gebruik van dit buitenkansje: 1-0.
Gek genoeg ging FC Driebergen daarop beter spelen. De combinaties begonnen iets lekkerder te lopen en het spel verschoof naar voren. Een gevaarlijk schot van Amal trof net geen doel.

In de rust werden er een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd en vol vertrouwen ging FC Driebergen op jacht naar de gelijkmaker. De domper was ook groot toen VRC vlak na rust op 2-0 kwam. Hoewel de wedstrijd gespeeld was en duidelijk werd dat de Veenendaalse vrouwen dit niet meer weg gingen geven, bleef FC Driebergen knokken en voetballen. Dit is een compliment waard. Echter, als de ene ploeg ten strijde trekt, valt de goal aan de andere kant. VRC speelde de kans goed uit en bracht de nekslag toe: 3-0.

Een walk-over werd het niet, mede dankzij de mentaliteit van de meiden die bleven werken en voetballen en uitstekend keeperswerk van Cheryl, bleef de stand op 3-0.

Volgende week speelt FC Driebergen VR2 thuis en moet het op jacht naar de eerste punten van dit seizoen.