FCD Vrouwen 1 na valse start, toch de volle winst

Afgelopen zaterdag kwam DVSA/Musketiers op bezoek, een tegenstander die we elk jaar tegenkomen en eigenlijk altijd een lastige hindernis blijkt te zijn. In de stromende regen nam FC Driebergen het initiatief in de eerste minuten, met meteen een vuurpijl van Chantal hoog over.

DVSA/Musketiers was zeker gekomen om er een wedstrijd van te maken en dat leidde in de 6e minuut tot een misverstand in onze verdediging, waar Gabrielle de bal niet vol raakte en toen bij de spits van DVSA zag belandden ipv bij Tamara , die meteen hard inschoot en onhoudbaar voor Floor in de hoek de bal tegen de touwen aanwerkte 0-1.

Je zou verwachten dat de Driebergse dames ondanks de overvloedige regenval wakker geschud zouden zijn, maar in tegendeel want nog geen 3 minuten later kreeg DVSA een corner, waar Thirza positie koos bij de 1e paal.     De indraaiende corner ging tussen Thirza en de paal door en belandde wederom onhoudbaar voor keepster Floor in het doel 0-2.

Hoe slecht kon je beginnen schoot bij interim coach Pim door z’n gedachten, want 2 kansen tegen, door 2 fouten en een behoorlijke achterstand was een feit.     Het moet gezegd worden dat de Driebergse ploeg niet slecht speelde en Irene inmiddels met een mooie actie de paal had geraakt. Maar DVSA zat in een stevig zadel door de vroege goals.  FC Driebergen was na een kwartier spelen over de schrik heen en begon een stevig offensief, waar Esther met een prachtige actie op de linkerflank Irene wist te bereiken, die Tamar op de rand 16 meter vrij zag staan, maar wederom was het vizier te hoog gericht en vloog het schot over de lat.  10 minuten later een handsbal op zo’n 20 meter van het doel, Chantal nam plaats achter de bal, maar wederom vloog de bal over de lat.

Ook voor Irene zat het geluk niet mee, zij zag haar schot door de doelvrouw van DVSA/Musketiers gekeerd worden. En voor Tamar die in stelling werd gebracht door Britt, zag haar schot net over de lat dalen.   In deze fase moest er wel een Driebergs doelpunt vallen, want DVSA kon zich alleen beperken tot verdedigen.  Maar het leek een middag te worden, dat de bal er niet in zou gaan, want Irene’s vrije trap werd met kunst en vliegwerk door de DVSA keepster uit het doel gehaald.

In de 35e minuut probeerde een DVSA verdedigster, gehinderd door Irene de bal met hoog geheven been weg te spelen en toen de bal onfortuinlijk tegen de arm van haar medespeelster aanschoot, besloot scheidsrechter Kooiman direct voor een strafschop .  Tamar nam plaats achter de bal en schoot de bal onhoudbaar in de hoek 1-2, de aansluitingstreffer was een feit en het geluk aan de kant van het Driebergse team.

FC Driebergen ging direct op jacht naar de gelijkmaker en die volgde snel, door een misverstand achterin waar DVSA de bal verspeelde en Esther meteen alert reageerde , de bal richting Irene speelde, die in een vloeiende beweging de bal bij Chantal bezorgde op de rand van de 16 meter en met een mooie knal schoot Chantal de bal in de linkerhoek, de 2-2 was een feit in de 38e minuut.

Op dat moment volledig verdiend door de felle druk op het Amerongse/Elst doel en zo werd de rust bereikt. Ezgi mocht zich warm gaan lopen voor haar invalbeurt, om voor wat meer creativiteit te zorgen in de Driebergse aanvalslinie. Zo kwam Ezgi in de 10e minuut van de 2e helft in het veld om de van blessureleed herstelde Britt te vervangen.    Esther verhuisde naar de rechterflank, waardoor Ezgi voor gevaar op de linkerflank  moest gaan zorgen.

De eerste uitgespeelde kans kwam op naam van Tamar, die haar schot door de DVSA keepster gekeerd zag worden. Even daarna was het door een goede actie van Ezgi op links, die Chantal op maat bediende op zo’n 18 meter van doel; Chantal twijfelde geen moment maar zag haar kogel in de linkerhoek met een mooie safe gestopt worden door de DVSA doelvrouw.

Even daarna was het DVSA wat zichzelf in de problemen bracht door slecht uitverdedigen, ketste de bal via de voet van Tamar in de linkerflank, waar Ezgi met een mooie beweging de verdedigster omspeelde en zo oog in oog met de keepster, de bal koeltjes in de verre hoek liet belandden 3-2.

5 minuten later uit een corner van Chantal was het bijna weer raak, maar Ezgi kopte de bal achterin in de doelmond, waar een verdedigster probeerde op te ruimen en de bal bij Irene bezorgde die net naast het doel kopte. De definitieve beslissing hing in de l ucht want FC Driebergen was oppermachtig.   Het was Esther, die een heerlijke wedstrijd speelde die met een mooie actie op links de bal voorzette, waar Irene net niet genoeg tegenaan kon lopen, maar wel een corner forceerde.

Chantal liep naar de linkerhoekvlag en bracht met een prachtige curve de bal voor het doel, waar wederom Ezgi werd gevonden, die de bal met een mooie kopstoot in de rechterhoek liet belandden 4-2.   De score had zeker hoger op kunnen lopen, maar Esther die in topvorm was, zag haar schot via de binnenkant paal uit het doel stuiten.  Ook Rosanne kreeg nog een mooie kans maar kopte uit een kansrijke positie net naast.   Het was een wedstrijd die op strijd werd gewonnen en waarin ons verdedigingsblok met Thirza, Rianne, Gabrielle , Tamara en vaste doelvrouw Floor niets weggaven in de 2e helft.

Over 2 weken de uitwedstrijd tegen het studententeam van Odysseus Vr2 uit Utrecht.