FCD wint eerste duel op kunstgras

Zaterdag 17 augustus werd de 1e oefenwedstrijd gespeeld op het nieuwe hoofdveld (kunstgras) van FC Driebergen tegen 2e klasser Tricht.
In een leuke aantrekkelijke wedstrijd heeft FC Driebergen met 2-1 aan het langste eind getrokken ,een verdiende overwinning met veel inzet.
Ondanks dat er nog diverse spelers niet bij waren (vakantie,blessures) was het een nuttige wedstrijd op het vernieuwde hoofdveld (nog wel stug).
FC Driebergen kwam vlak voor de rust op een verdiende 1-0 voorsprong, door goed de buitenspel val te omzeilen was het Jelle Adema die beheerst scoorde .Rust 1-0
Een 2e helft met wat wijzigingen in beide teams wat voor het Driebergse gedeelte goed uitpakte door kort te dekken en druk naar voren te houden wat het aanvalsspel van Tricht niet ten goede kwam ,ze bleven zoeken om openingen te vinden in de solide verdediging van FC Driebergen.
Helaas kwam de gelijkmaker door een strafschop terecht toegekend, daar Arjan Prijs zijn tegenstander binnen de 16 vloerde. Deze werd benut en zo stond het in de 66e minuut 1-1.
5 minuten later een soortgelijke situatie binnen de 16 van Tricht waar de mee naar voren gekomen Thomas Meeles onderuit werd gehaald en deze strafschop werd feilloos binnen geschoten door Arjan Prijs die zodoende zijn fout goedmaakte. 2-1
 
Zo kwam er een einde aan een leuke oefenpot voor beide teams .
Dinsdag as 20 aug. de oefen pot tegen Lopik Za1 aanvang 19.30 op de woerd .