FCD wint laatste thuiswedstrijd

In deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2015/2016 speelde FC Driebergen tegen Maarssen een van zijn slechtste wedstrijden, maar de 3 punten zijn binnen dat was ook het enige positieve van deze in een warmte van 26 graden gespeelde wedstrijd. Vooral de warmte waar beide teams veel last van hadden was zeker niet bevorderlijk voor het spel.

Een veel sterker FC Driebergen verzuimde al in de beginfase (zoals een rode draad door het gehele seizoen) afstand van de tegenstander te nemen.Respectievelijk waren het Robin Notenboom, Pascal van Doorn en Kevin van Woudenberg die halverwege de wedstrijd de enen na de andere kans misten maar uiteindelijk was het Robin Notenboom die in de 28e minuut met een schitterend afstand schot de doelman van Maarssen kansloos liet 1-0.

Na dit doelpunt de eerste wissel Wouter Meeles verliet geblesseerd het veld en zijn vervanger was de al 6 maanden uit de roulatie zijn geweest, Paul van Hofwegen. Er was weinig te genieten na het al genoemde kans op kans maar het vizier stond niet op scherp en zo werd de rust bereikt met een teleurstellende 1-0 voorsprong.

Maarssen begon de 2e helft goed door meer risico te nemen en kozen de aanval en kregen wat kleine kansjes maar doelman Michel van Bruggen stond steeds op de goede plaats. In de 51e minuut kwam FC Driebergen op een 2-0 voorsprong door een goede actie van Nessi Alshiekhy.

In de 53e minuut kwam Maarssen terug door slecht verdedigen van FC Driebergen 2-1. FC Driebergen werd weer sterker en probeerde de voorsprong te vergroten maar moest daar voor tot de 83e minuut op wachten toen Pascal van Doorn uithaalde en de bal via onderkant van de lat achter de doellijn zag belanden 3-1.

Even later gevolgd door Robin Notenboom die de voorsprong op 4-1 bracht . Ver in de blessuretijd stond men te slapen in de FC Driebergen verdediging waar Maarssen van profiteerde en de 4-2 scoorde, hierna floot de goed leidende arbiter voor het laatst.

Zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen 2015/2016 met de uitwedstrijd in Amersfoort tegen VOP aanvang 14.30. Daarna de 21 of 28 mei de eerste nacompetitie wedstrijd waarvan de tegen stander nog niet bekend is.