FCD Zo 3 heeft de smaak te pakken.

Banner Balkan Restaurant

Zondagmorgen 11 uur begon de wedstrijd tegen HDS met een stralend zonnetje en een stevige tegenstander als ingredient. HDS is een gelijkwaardige tegenstander waar wij elk jaar de nodige moeite mee hebben. Onze vaste scheids Dhr A. van Barneveld was ook van de partij. Klokslag 11 uur trapten wij af en konden HDS al snel onder druk zetten met snel combinatie spel en dat resulteerde al na 5 minuten in een doelpunt. Een corner vanaf links door Kevin werd door Jeroen prachtig ingekopt bij de 2e paal.

HDS mocht hierna aftrappen maar omdat zij maar bleven zeuren kregen wij van de scheids de bal toegewezen dus niet HDS nam de aftrap na ons doelpunt maar dat mochten wij zelf.doen. Ik voetbal nu 43 jaar maar dit had ik nog nooit meegemaakt. De scheids wist achteraf niet overtuigend te vertellen of dit een regel was die gehanteerd kon worden maar hij paste hem wel toe. Misschien moeten ze bij de fifa eens navraag doen bij onze scheids want die verzint de regels ter plekke. De opsteker van de goal gaf ons meer moraal en wij bleven de verdediging van HDS bestoken met snelle counters waarin Jordi en Mo het leidend voorwerp waren. Toch een behoorlijke domper toen HDS vanuit het niets een schot op goal loste waar Jeroentje net niet zijn handen achter kreeg 1-1. Na het 25e jubileum buitenspel lopen mochten wij aan de thee.

Na de rust mochten wij weer heerlijk onder de zon plaatsnemen in het veld en dat deden wij met een hoop druk naar voren met als resultaat dat Jordi in de 16 meter onderuit werd gehaald en waar de scheids niets anders kon doen dan een penalty toewijzen. Ondergetekende wilde eerst niet nemen (had de laatste gemist) en vroeg aan Michel of hij het wilde. Michel had waarschijnlijk meer vertrouwen in mij dan ik in mijzelf en zei mij gewoon die bal erin te trappen. Die geschiedde dan ook en zo kwamen wij 2-1 voor. 2 minuten later een corner van Mo die door iedereen werd gemist inclusief de keeper van HDS die helemaal mis taste. 3-1

Hierna heeft onze scheids ons nog wel gematst door HDS geen penalty toe te wijzen na een handsbal van Martijn. HDS kreeg nog wel wat kansen maar Jeroentje in onze doel kon meerdere malen redding brengen tot 1 minuut voor tijd toen in een kluts de bal onze doel trof 3-2. Hierna was het de goed leidende scheids die er een einde aan maakte door voor het laatst te fluiten die dag.

Johan heeft weer prachtige foto’s gemaakt zodat het bewijs van de overwinning hiermee is geleverd. Dank je wel Johan.

John