FCD2 haakt af voor titel

De thuiswedstrijd tegen Geinoord moest gewonnen worden om bovenin mee te blijven doen. Coach André was vandaag vanwege werkverplichtingen afwezig en werd vervangen door Hans Dame, geassisteerd door André zijn rechterhand Jan.

Tot mijn grote blijdschap was Marco overgekomen van het 1e om als extra slot op de deur te fungeren. Ook Matthijs Brink mocht zijn minuten maken in het sterrenteam.

Na alle perikelen om uitspraken van de heer Wilders wil ik u even melden dat onze knuffelmocro Bagdaddy ondanks de uitspraken aanwezig was om zijn kwaliteiten te showen. In een multicultureel team als FCD 2 wordt hij zeer gewaardeerd. Zo ziet u maar weer: voetbal/FC Driebergen verbroedert de samenleving.

De opstelling: Pepijn, Marco, Mark, Albin, Kevin Burgt, Jens, Mike, Pim, Matthijs, Halil, Kevin Dame. Wissels Bagdaddy, Hessel, Arie, IJsbeer Scheidsrechter was de heer Kooiman, die nog voor een discussie aan de eettafel zou verzorgen. Keeper van het 1e Michel verzorgde het scorebord. FCD 2 begon sterk aan de wedstrijd en was de betere in de beginfase. De bal ging goed en geduldig rond, een goede opbouw van achteruit, veel beweging en een goede coaching waren de ingrediënten voor een leuk begin.

De 1e kans was ook voor onze jongens. Matthijs maakt een goede actie en speelt Mike in, Mike stuurt op zijn beurt Jens op rechts diep. Jens komt met de voorzet en legt de bal met Duitse degelijkheid klaar voor Kevin Dame, die de bal helaas over volleert.

Leny en de fanclub van Pepijn, onder aanvoering van Tamara en Sandra, zorgen weer voor een goede sfeer langs de lijn. Geinoord kwam tot een paar kleine speldenprikjes de 1e helft, maar Pepijn had hier geen moeite mee. Sterker nog, de meeste pogingen waren eigenlijk niet eens het vermelden waard.

Na een kwartier kwam dan eindelijk mijn partner in crime E aan gewandeld, ditmaal dus fashionble to late in plaats van helemaal niet op komen dagen. Zijn inbreng was weer minimaal deze wedstrijd, tot mijn grote spijt. De grootste kans van de 1e helft werd helaas gemist door Matthijs. Met een prachtige steekpass zet Pim Matthijs 1 op 1 met de keeper. Helaas krijgt hij de bal er in 2 instanties niet in. Iets later mistte Halil ook een kans 1 op 1, het vizier van de spelers stond niet helemaal op scherp de 1e helft. Ook kansen van Kevin Dame en Pim werden niet verzilverd, waardoor we met de brilstand gingen rusten.

Een oude wijze trainer waar de schrijvers onder gespeeld hebben kwam eens met de wijze woorden: voetbal is het benutten van kansen. Dit ging helaas voor de 1e helft op, maar we hadden alle vertrouwen dat het in de 2e helft goed zou komen. De 2e helft werd begonnen met dezelfde 11 namen aan FCD2 kant.

Na ongeveer 10 minuten kwam wel de 1e wissel: Matthijs ging eruit en Arie kwam erin. FCD 2 was sterker, maar wist niet gevaarlijk te worden. Arie bracht hier verandering in door zijn befaamde ideeënloze dribbels. Een dribbel van Arie komt tot de 16 meter, op Robbenachtige wijze valt hij, de fanclub van Pepijn en Leny schreeuwen om een penalty, maar de scheidsrechter vond dit niet zwaar genoeg.

De volgende wissel staat klaar: de moegestrede Mike wordt vervangen door Bagdaddy. Hij had zin om zijn stempel op de wedstrijd te drukken en liet zich gelijk zien. Pim passt op Arie, Arie speelt Bagdaddy in, en schot van afstand (zijn specialiteit) spat uiteen op de paal, zonde! Om een doelpunt te forceren komt Hessel erin voor Jens en wat later cultheld IJsbeer voor Kevin Burgt. Een corner van Albin wordt net naast gekopt door Hessel, dit had hij wel wat beter mogen doen.

Een oude voetbalwet trad helaas in werking: als je hem zelf niet maakt, krijg je hem tegen. 1 van de spaarzame uitbraken van Geinoord werd tot doelpunt gepromoveerd. In 1e instantie kon Hessel nog blokken, maar de bal bleef liggen. De speler van Geinoord stift de bal over Pepijn, die uit was gekomen om zijn goal te verkleinen. 0-1 zwaar tegen de verhouding in.

FCD 2 raakte niet in paniek en zocht gelijk vanaf de aftrap de aanval. De bal kwam bij Kevin Dame, die gaf voor op Arie, en hij tikt de bal binnenkant paal binnen. 1-1 en nu zou het goedkomen. Helaas was dit niet geval, want iets later kreeg Geinoord een corner. Iedereen zag de kleinste man van Geinoord over het hoofd, iets wat mij niet verwonderde want hij was echt klein. Maar met een goed geplaatste kopbal kopte hij wel ongedekt de 1-2 binnen en konden onze jongens weer opnieuw beginnen.

FCD 2 ging weer op zoek naar de gelijkmaker. Een actie van Bagdaddy op rechts, hij geeft voor op Pim, Pim schiet helaas op de keeper. Geinoord kwam met 10 man te staan na een rode kaart. FCD 2 ging alles op de aanval gooien en hierdoor verdween het overzicht een beetje. Alles ging de trechter in naar het doel en de zijkanten werden minimaal benut. Er volgde een vrije trap van Kevin Dame. De bal kwam op het hoofd van Bagdaddy terecht en Bagdaddy kopte ( zijn andere specialiteit) de bal op prachtige wijze binnen 2-2 en niet veel tijd meer, maar genoeg tijd over voor de winnende.

In de blessuretijd van de blessuretijd brak Geinoord nog 1x door. Pepijn kwam buiten de 16, Geinoord schiet de bal langs Pepijn, maar met een katachtige reflex red hij. Omdat dit buiten de 16 meter was, was dit (in tegenstelling tot vorige week) een terechte handsbal die met een rode kaart werd bestraft.

Ik spreek hier van een professionele rode kaart waarmee hij een punt redde, want scheidsrechter Kooiman floot vlak na de rode kaart voor het einde. De jongens hebben hard gevochten en gestreden voor iedere meter, maar er zat helaas niet meer in. Hopelijk zit het er volgende wedstrijd weer in.

Na de wedstrijd is er afscheid genomen van verdediger Mark, die voor zijn werk naar het buitenland moet en zodoende de rest van het seizoen mist. Mark bedankt voor je inzet, succes in het buitenland en hopelijk kan je volgend seizoen weer aanhaken. Te late E en aanwezige R.