FCD2 speelt gelijk tegen goed spelend Hercules

Thesio ICT Proffesionals

Zaterdag 11 november zal de boeken ingaan als een bijzondere dag voor de heren van het Tweede. Er stond niet alleen een wedstrijd gepland, maar ook een selectie uitje. Daarover later meer, eerst de wedstrijd. Dit keer helaas geen zonnige herfstochtend, maar stiekem wel een perfect voetbalweertje: door een aantal buitjes lag het hoofdveld er heerlijk bij en kon er weer eens ouderwets flink gegleden worden.

Zoals de vaste lezers al wel weten had trainer Ben zichzelf weer verrijkt met nuttige informatie over de tegenstander. “Hercules is een team dat lekker blijft rondtikken en liever niet de lange bal hanteert. Om ze effectief te bestrijden moeten we ervoor zorgen dat we de linies heel kort houden,” aldus de hoofdcoach. Bovendien zou er een Klaas op linksback staan waar alles om zou moeten draaien. Zéér opvallend, want tot zover onze kennis reikt is er maar één linksback op aarde waar alles om draait en dat is Joan “Garrincha” Capdevila, tegenwoordig spelend bij FC Santa Coloma: de regerend landskampioen van Andorra.

In balbezit moest, zoals altijd, een hoog tempo gehanteerd worden met een opbouw van achteruit zonder te veel lange ballen. De volgende 11 kregen het vertrouwen: Bryan op de goal. Achterin namen Marco, Kevin, Mo en Victor plaats. Op het middenveld maakten Jens, Mike, Sven en Stijn hun opwachting. Voorin de kanonnen Elmar en aanvoerder Jeffrey. Op de bank namen Miquel, Jelle én gastspeler Michel plaats, die het altijd leuk vindt zich bij het Tweede aan te sluiten. Dank daarvoor! Mafkees Albin mocht zijn grensrechter kunsten gaan vertonen.

Afwezigen waren de bijna herstelde knieën van Maurice, Maarten en Tijn, de op vakantie zijnde Jeroen, de hardwerkende Anton, de voor zijn toekomst bezig zijnde Marijn en ten slotte Tim, die nog last had van een griepje.

De eerste helft

Hercules trapte af en probeerde, zoals voorspeld, met combinaties Driebergen te verschalken. De verdediging van Twee liet zich echter niet te veel naar achter dringen, waardoor Hercules geforceerd werd tot risicovolle passes. Dit leverde een aantal succesvolle buitenspelvallen op. In balbezit speelde Driebergen echter in een te laag tempo. Er werd ook te snel de lange bal gehanteerd, waardoor het speeltuig negen van de 10 keer voor de heren uit Utrecht was. Hercules bleef gemakkelijk op de been.

De teams waren aan elkaar gewaagd. Wellicht zorgde het respect voor elkaar dat er iets te veel met de handrem werd gespeeld. Kon FCD2 dan wellicht gevaarlijk worden uit een dood spelmoment? Het antwoord is ja. Sven kreeg, BIJ HOGE UITZONDERING, de toestemming van Jef om een vrije trap te nemen 20-25 meter van het doel. De bal werd heel goed over de muur geplaatst en had veel vaart; Sven had alleen dikke pech dat de bal via de onderkant van de lat voor de doellijn stuiterde. De rebound leverde niks op.

Richting de rust werden beide teams slordiger in de passing. Dit leverde wat duels op waar wat kleine opstootjes uit ontstonden. Hierdoor moest scheidsrechter Meeles (of is het nou Meelissen Ferry?) zo nu en dan optreden. Verder een prima sportieve eerste helft.

De tweede helft

Na rust bleef het spelbeeld lange tijd hetzelfde. Eerste opvallende moment was eigenlijk van rechtsback Mo die bij de cornervlag een bal probeerde binnen te houden. Hoewel de krullenbol hier in slaagde kwam hij pijnlijk op de cornervlag terecht. Toen gekwalificeerd fysiotherapeut Ferry de cornervlag vakkundig had verwijderd bleek dat Mo niet verder kon. Albin was zijn vervanger.

Hercules zette in het laatste half uur nog flink aan. Ze werden gevaarlijk uit een aantal dode spelmomenten. Zo werd een hard genomen hoekschop net voorlangs gekopt. Doordat de Utrechters wat meer uit hun schulp kropen ontstond er ook wat meer ruimte voor de Driebergenaren. Jens gaf een afgemeten steekpass op Elmar, die altijd loert op dit soort momenten, maar helaas miste de routinier deze kans.

Dan nog een opvallend moment. Op de helft van Hercules werd één van de Driebergenaren getrakteerd op een overtreding (althans, je zou er voor kunnen fluiten). Scheidsrechter Meeles liet echter doorspelen en een zeer gevaarlijke counter werd ingeleid. Gelegenheids laatste man Albin, die in FIFA 18 nog niet eens de snelheid van Mertesacker zou hebben, zag een Theo Walcott op zich afstormen. Jef rook het gevaar en trachtte met een aanmerking op de leiding de wedstrijd stil te leggen. Gelukkig slaagde de aanvoerder hierin, want Albin had Theo Walcott nooit, maar dan ook nooit bijgehouden.

Dan nog een flinke kans voor de spits van Hercules. Hij ontving de bal in de 16 en speelde zich vrij met een paar kapbewegingen. Hij schiet, maar sluitpost Bryan blijft goed naar de bal kijken en heeft m klemvast. Kort hierna maakte Mike nog even plaats voor Jelle. De Dennis van Meegdenburgs bleven jammerlijk op de bank zitten.

In de laatste minuut nog een enorme kans voor Jef, die de bal van een voorzet in 1x in de rechterhoek probeerde te plaatsen. Met een geweldige redding zorgde de Hercules keeper dat het geen gestolen overwinning werd voor de mannen uit Driebergen.

Na de spektakelstukken van de afgelopen weken volgde nu dus een zeer zeldzame 0-0, wat overigens een terechte uitslag is. Hierdoor zijn de mannen van Twee wel de koppositie kwijtgeraakt aan Houten, die wel wonnen. Op het moment van schrijven is de wedstrijd tegen Houten op zaterdag 18 november komen te vervallen. Wanneer bekend is op welke datum deze kraker wordt ingehaald wordt u hiervan direct op de hoogte gesteld.

Dan nog de belangrijkste helft (ja daar zouden we nog op terugkomen). Er werd flink geoefend voor de alweer zevende editie van het FCD Dart toernooi. Daarna werd de dag afgesloten met een selectie uitje waar menigeen nog steeds van aan t herstellen is. Na de sushi, spareribs, tapas en de op de huid gebakken zalm van Jens werd het voor iedereen o zo bekende café Domkop belegerd; de basis voor een top avond in Utrecht. Zo was er een gratis oogcontrole in de vorm van good old Duck Hunt op een 4-inch televisie, werd zowel bar als draaitafel overgenomen en kwamen er zelfs knappe dames langs! Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan de organisatie en gezelligheid. Tot de volgende keer maar weer!