FCD2 straalt in de zon

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen dhsc op het programma. Trainer André was de grote afwezige en assistent Jan nam de honeurs waar, geassisteerd door Hans Dame. Verder mistte het sterrenteam een hoop spelers door meerdere onduidelijke redenen.

Van de a selectie was Pim gestrikt om te shinen op het middenveld. En als klap op de vuurpijl ontbrak E zonder opgave van reden. Tot op de dag van vandaag ben ik hier zeer teleurgesteld over. Ijsbrand is getransformeerd in IJsbeer vanwege de vele trainingsuren in de sportschool.

Afijn, iedereen bijgepraat en de schrijver zijn frustraties kwijt, dan volgt nu de 11 beginnende namen van Jan en Hans: Pepijn IJsbeer Mark Hessel Kevin B Pim Mike Albin Joeri Nick Kevin D. Wissels Bagdaddy en Halil, Leny zat vandaag wel op de tribune en werd geassisteerd door de fanclub van Pepijn en zorgde voor een goede sfeer vanaf de tribune. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter J. Evers, 2e in de strijd om de gouden kaart achter M. Verhoeff.

Nog voordat ik alle mutaties had genoteerd nam FCD2 de leiding. Een afstandschot van Albin was te machtig voor de keeper van dhsc en daarmee zette hij onze helden op een 1-0 voorsprong. 10 minuten later was het weer raak: een vrije trap werd vanaf links door Albin voorgeslingerd. Hij legde hem panklaar op het hoofd van de instormende captain Hessel, die verwoestend hard binnen kopte 2-0.

FCD2 was de 1e 20 minuten heer en meester en dhsc kon alleen maar klagen en zeuren als een stel ouwe wijven. Daarom werd besloten om wat opportunistischer te gaan spelen. Hierdoor werden onze jongens steeds verder achteruit gedrukt. Dit leidde tot wat gevaarlijke momenten, maar niet tot doelpunten. Het laatste kwartier kwamen er over en weer kansen. Zo tikte Joeri een voorzet van Kevin Dame naast en redde Pepijn met de voet op een inzet van de rechtsbuiten van dhsc, die verdacht veel weg had van Guus Hupperts. Met een 2-0 voorsprong werd de rust gehaald.

Er werd bij FCD2 niet alleen binnen maar ook buiten het veld gewisseld. Bagdaddy kwam voor de licht geblesseerde Kevin Burgt en Hans Dame stond zijn plek af aan pa Meeles. De 2e helft begon en al snel was te zien dat de overwinning voor het sterrenteam niet meer in gevaar zou komen. De beslissing viel na ongeveer een kwartier spelen in de 2e helft. Een afgeslagen corner werd rechts opgevangen door Kevin Dame. Kevin gooide de bal voor, op het hoofd van veel scorende verdediger Mark die voor de 3-0 zorgde.

De mooiste goal van de wedstrijd werd echter gemaakt door dhsc. Met een laatste krachtsinspanning werd een vrije trap versierd op een meter of 20-25 van de goal. Deze vrije trap werd echter vol in de kruising “gestreept” en Pepijn was kansloos. Hiermee was de eer gered.

FCD2 ging op zoek naar een 4e treffer. Bagdaddy slalomde op het middenveld en had in Sotsji zeker tot de medaillekandidaten gehoord. Hij gaf een steekpass op Kevin Dame. Die legt terug op Nick, zal hij scoren? Nee, hij mist jammerlijk de bal. Wissel bij FCD2 de moegestrede Mike werd gewisseld voor Halil. Uiteindelijk viel de 4-1 weer uit een dood spelmoment ( zou daar soms op getraind zijn? ;)) Een corner van Kevin Dame werd goed binnen gekopt door fantoom Nick.

Bij een allerlaatste stuiptrekking van dhsc breekt Hupperts door. Hij omspeelt Pepijn en lijkt 4-2 te maken. Maar fitnessbilly IJsbeer was ook meegelopen en op het moment van schieten geeft hij Hupperts een bodycheck. Hierdoor schoof Hupperts de bal naast het lege doel. Nadat IJsbeer nog een bal in het zijnet had geschoten en Bagdaddy in zijn eigen 16 een speler van dhsc vernederde door hem een gruwelijke panna te geven, besloot scheidsrechter Evers dat het wel mooi was geweest en floot voor het einde.

Zaterdag uit naar JSV en hopelijk trekken de sterren deze goede lijn verder. Aanwezige R en afwezige E.