FCD2 wint wedstrijd/afterparty van studenten‏

De wedstrijd tegen Odysseus moest gewonnen worden om bovenin mee te blijven draaien.

André trof deze zaterdag een gehavende selectie aan en dit kwam niet door het stappen op de vrijdagavond. Albin was in de oefenwedstrijd tegen Aurora geblesseerd geraakt en kon niet spelen. Ook Jens was geblesseerd.
Jeroen was afwezig vanwege een werkachterstand en werd gesommeerd zijn bonnenquote in orde te maken. Bagdaddy besloot na al politieke hectiek zijn heil in het buitenland te zoeken. Mark zit de rest van het seizoen op een booreiland en Pepijn had niet alleen een rode kaart, maar ook gelijk een stadionverbod gehad van de scheidsrechter, waardoor hij niet aanwezig was (ik gok dat dit in combinatie is met het belachelijke tijdstip van 10:00uur!).
IJsbeer was ook afwezig vanwege ziekte, ondanks alle krachttraining en voedingssupplementen.
Het zal u vast niet verbazen dat ook E weer schitterde door afwezigheid.
Het Friese nachtleven is blijkbaar belangrijker dan zijn vrienden.

Hier tegenover staat het debuut van een drietal nieuwe spelers:
Edwin evers heeft eindelijk het groene licht van de bond gekregen om minuten te maken in het sterrenteam.
Nadat hij genoeg vlieguren in het lachende 3e heeft kunnen maken is hij nu klaar voor het selectiewerk.
Verder waren Jeffrey en Dave van de partij overgekomen van zaterdag 4 om hun rentree in dit selectie elftal te maken.
Voor de volgers die deze 2 talenten niet kennen: Dave is een degelijke, aanvallend ingestelde rechtsback die ongeveer het gelijk aantal kilometers in een wedstrijd maakt als Kevin Burgt en IJsbeer, en Jeffrey is een multifunctionele, doelgerichte aanvaller die ook vanaf de zijkanten erg gevaarlijk is.

Aangekomen op evenemententerrein/sportpark Olympus was het al een drukte van jawelste met studenten die hun kater probeerde weg te sporten.
Al moet ik bekennen dat het er meer op leek dat de meeste gewoon niet geslapen hadden.
Toen de dames van het veld gejaagd waren kon er gestart worden met de warming up.
Bij de warming up klonken de dampende beats van het nachtleven over het evenemententerrein/sportpark, waardoor de stemming er bij de meeste jongens (ondanks het vroege tijdstip) er al gelijk goed in zat.

De 11 jongens die mochten beginnen en André dus het minst hadden teleurgesteld op de training waren: Edwin, Dave, Marco, Hessel, Kevin Burgt, Joeri, Kevin Dame, Mike, Arie, Halil, Matthijs wissel: Pim en Jeffrey.

Om klokslag 10:00uur was er in geen velden of wegen een scheidrechter te vinden.
Er werd besloten om een willekeurige student van het evenemententerrein/sportpark te trekken die wel even drie kwartier op een fluitje kon blazen.
Nadat de student een fluitje kreeg toegeworpen en André zijn horloge afstond, werd deze student gepromoveerd tot scheidsrechter en kon uiteindelijk de wedstrijd met enige vertraging beginnen.

De wedstrijd begon aftastend van beide kanten met het meeste balbezit voor FCD2.
Odysseus moest nog een beetje wakker worden en ontnuchteren en liet de opbouw over aan de gasten uit Driebergen.

Het 1e wapenfeit op doel was wel voor Odysseus, maar met alle ervaring was dit geen probleem voor Evers, die de bal pakte alsof het een balletje tijdens het inschieten was.

Onze helden kwamen op Real Madridachtige wijze op een 0-1 voorsprong.
In de omschakeling zet Arie een 1-2tje op met Halil en Arie breekt door. Arie leek wel weer eens ouderwets op zijn brommer te zitten en was vele malen sneller dan zijn tegenstander.
Arie komt 1 op 1 met de keeper en schuift de bal rustig langs de keeper in het netje.

FCD2 bleef rustig de opbouw zoeken en probeerde met geduld goede aanvallen op te zetten.
Vooral Mike was hier belangrijk in, die in balbezit de rust bewaarde en telkens de vrije man op de zijkanten wist te vinden.

Matthijs slalomt over het middenveld en stuurt met een diepe bal Kevin Dame op links diep.
Kevin snijdt naar binnen en haalt uit, maar de bal gaat helaas over.

De achterhoede stond in de 1e helft zo vast als een huis.
Duels werden meedogenloos gewonnen door Hessel en Marco, terwijl Kevin Burgt en Dave zich voornamelijk op de zijkanten met de aanval bemoeiden.

Matthijs draait op eigen helft weg bij zijn tegenstander en lanceert zichzelf.
Hij steekt het veld over en stuurt met een steekbal Arie weg.
Arie snijdt naar binnen en legt de bal terug op Halil, die de 0-2 binnen tikt.
Dit was een prachtige aanval, die normaal gesproken op maandagavond bij VI aan tafel besproken wordt.

FCD2 is de bovenliggende partij en onze helden tillen de stand bijna naar een 0-3 stand, maar na een schitterende lange bal van Dave op Halil lobt Halil de bal over de keeper, maar ook naast de goal.

Odysseus komt de 1e helft niet verder dan een kopbal die over gaat na een corner.
Hun grootste kans gaat er ook niet in: op rechts breekt Odysseus door en de voorzet die daarop volgt wordt gemist door Evers, maar Dave werkt vakkundig weg.

Met een 0-2 voorsprong gaat FCD2 de rust in en er lijkt geen vuiltje aan de lucht.

De echte scheidsrechter maakt zijn opwachting voor de 2e helft en vervangt de gepromoveerde student, die vooral door onze helden wordt bedankt vanwege 2 strafschoppen die hij niet gaf.
André besluit ook te wisselen en brengt Jeffrey voor Matthijs.

De 2e helft begon en het leek een kopie te worden van de 1e helft.
De 1e kans was dan ook voor onze helden: met een ouderwetse slalom van Joeri (jaja, hij deed ook mee) draaide Joeri zijn tegenstander dol en gaf een steekbal op Arie. Arie schiet, maar de bal gaat ruim naast.

FCD2 werd slordiger en ongeconcentreerd in deze fase van de wedstrijd en de spelers van Odysseus maakten hier handig gebruik van door de 1-2 binnen te schieten. Hierdoor kregen de ondertussen nuchtere studenten meer vertrouwen en werd het gevaarlijker voor het deal van Evers, al had dit meer te maken met het mindere spel van FCD2.

Nadat André was gaan zitten en Pim de coaching op zich nam viel uit het niets de 1-3.
Of dit te maken had met het coachen op de FC Twente manier, ik weet het nog steeds niet maar dit was precies wat onze jongens nodig hadden. Een lange bal van Dave kwam bij Halil terecht. Halil neemt de bal aan, laat hem stuiteren en schiet hem vanaf de 16 meter keihard binnen. Dit bleek de beslissing in deze wedstrijd te zijn.

Ondanks zijn doelpunt had Arie zijn vizier niet helemaal op scherp staan: Hij wordt diep gestuurd en sprint achter de bal aan, de keeper komt uit en is eerder bij de bal, hij schiet tegen Arie aan, Arie kan de bal in het lege doel schuiven, maar hij mist voor open doel.

Ook Joeri liet vandaag niet zijn beste spel zien: een solo werd makkelijk gestopt door de keeper.

Toch viel er nog een doelpunt te vermelden: Kevin Burgt stuurt Jeffrey diep, Halil is naast hem en met zijn 2en gaan ze op de keeper af. Jeffrey besluit het zelf af te maken en maakt de 1-4.

Een actie van Joeri en Arie bij de rechter cornervlag leek een beetje op tijdrekken, maar Arie besloot door te gaan en speelde naar Halil. Halil legt terug op Mike, Mike schiet en dacht de kers op de taart te verzorgen, maar helaas trof hij de paal en ging de bal er niet in.

De scheidrechter besloot dat het genoeg was en de studenten konden dankbaar aan hun borreltjes.
Jeffrey en Dave hadden verdienstelijk gespeeld en lieten zien dat goede voetballers zich moeiteloos aanpassen aan elkaar.

De drie punten gingen weer mee naar Driebergen, waar het nog lang onrustig bleef.

Afwezige E en aanwezige R