Fortuinlijke zege FCD JO11-1 op Woudenberg JO11-1

van der Klift Kapsalon Driebergen

FCD JO11-1 is de voorjaarscompetitie met een overwinning begonnen. Op sportpark De Woerd werd Woudenberg JO11-1 met het nodige fortuin verslagen: 2-1. Daarmee kregen de bezoekers, die grote delen van de wedstrijd wat makkelijker voetbalden, wellicht te weinig en de gastheren teveel, vond ook trainer Martin Lahaije: ‘Een gelijkspel had meer recht gedaan aan het spelbeeld.’

FCD JO11-1, in de najaarscompetitie na een moeizame start dankzij zes opeenvolgende overwinningen gepromoveerd naar de Hoofdklasse 4, had tijdens de lange winterstop niet stilgezeten. Op het sterk bezette wintertoernooi van het Alkmaarse AFC ’34 werd een mooie tweede plaats behaald, en drie oefenwedstrijden leverden evenzovele overwinningen op, tegen Vriendenschaar JO11-1 (4-3), UVV JO11-2 (4-1) en de tegenstander van vandaag, Woudenberg JO11-1 (4-0).

Op deze kille februari-ochtend speelden de gasten in vergelijking met deze oefenpartij met een versterkt middenveld. Ook zetten de geel-zwarten over het hele veld voortdurend veel druk op de bal. Dat bezorgde FCD JO11-1, dat aan de bal vaak té onrustig was, de nodige hoofdbrekens.

Voor de limonade waren de grootste mogelijkheden dan ook voor Woudenberg JO11-1, maar de bezoekers hadden geen geluk in afronding, of stuitten anders wel op de vandaag weer schier onpasseerbare Driebergse goalie Luke Lahaije. Aan de andere kant eindigde een snoeihard diagonaal schot van Vico Duiverman net aan de verkeerde kant van de paal, zodat de rust met de spreekwoordelijke brilstand werd bereikt.

Het venijn van deze competitie-opener zat in de staart. Met minder dan 10 minuten op de klok rondde Floris van den Bosch een snelle counter bij de eerste paal schitterend af (1-0), en even later trof Floris v.R. doel: 2-0. Een verdedigingsfout bracht Woudenberg JO11-1 nog even terug in de wedstrijd, maar verder liet FCD JO11-1 het niet komen, zodat de eerste driepunter kon worden bijgeschreven.

Volgende week de uitbeurt tegen Sporting ’70 JO11-1, dat in de eerste competitieronde met maar liefst 9-0 onderuit ging tegen een oude bekende, VVZ ’49 JO11-1. Dat mag uiteraard geen reden voor onderschatting zijn. Tot dan!

Het was best koud in het broertjes- en zusjesvak!