Terugblik vriendinnendag 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
DnA Organisatie en advies

Nu iedereen helemaal tot rust is gekomen in de zomervakantie staat het nieuwe seizoen weer voor de deur. En natuurlijk is iedereen blij als ze zometeen weer op het veld mogen staan, en waarschijnlijk is iedereen nu extra gemotiveerd door de goede prestaties van de Oranje Leeuwinnen deze zomer op het EK.

Om iedereen weer enthousiast te maken voor de start van het nieuwe seizoen hieronder nog een kort verslag van de vriendinnendag met een aantal foto’s.

Zondag 21 mei j.l. was het weer tijd voor de jaarlijkse Vriendinnendag op Fc Driebergen.

Op deze dag mogen alle meisjes en vrouwen gezellig komen voetballen, of je nu wel of (nog) niet lid bent van de club.  Dit jaar hadden we ruim 70 aanmeldingen van meisjes en vrouwen tussen de 6 en 30 jaar.

De dag begon met een warming-up onder leiding van Tamar, aanvoerster van Vrouwen 1.

Nadat de spieren warm waren gemaakt maakten Tamara en Sandra de teamindeling bekend en kon er gestart worden met de Estafette-oefeningen. Deze ronde bestond uit vijf onderdelen, waaronder de broekies – waarbij je met twee personen in één grote voetbalbroek moest proberen te scoren bij de tegenstander. Dit zorgde natuurlijk voor de nodige hilarische momenten.

Verder hadden we het bekende gatendoek, waarbij je punten kunt scoren door de bal door een gat te schieten. Daarnaast werden er nog penalty’s genomen op Kevin en Pascal, van ZA3; die het zwaarder hadden dan ze van tevoren hadden gedacht! (“Die kleine meisjes kunnen ook hard schieten zeg!”)

In deze ronde konden de teams per onderdeel punten scoren en het team met de meeste punten zou aan het einde van de middag beloond worden met een mooie medaille voor iedere speelster, maar zover was het nog niet. Na de Estafette-oefeningen en een pauze was het tijd voor het tweede en laatste onderdeel van de dag: het 4×4 / 7×7 toernooi. In wedstrijden van 8 minuten moesten de teams laten zien hoe goed ze na de estafette-oefeningen op elkaar waren in gespeeld. Er werd goed samengespeeld, veel gescoord en ook veel lol gemaakt.

Na het toernooi was het tijd voor de prijsuitreiking en daarna kon er heerlijk gegeten worden.

Deze dag konden we niet verwezenlijken zonder de inzet van onze geweldige vrijwilligers; nogmaals ontzettend bedankt allemaal!

Met sportieve groet,

Tamara, Sandra en Wendy.