Verslag Zondag 4 – Schalkwijk 3

Bleijenberg Financiële administratie

Zondag 19 januari stond alweer onze 1e wedstrijd gepland van dit jaar. Direct tegen onze “angstgegner” Schalkwijk 3. Ieder jaar komen we hun tegen en ieder jaar hebben we de grootste problemen om te winnen. Met 2 gastspelers Mark en Mike (M&M) startte we de wedstrijd. Achterin werd de bal goed rondgespeeld en Schalkwijk werd van het bekende kastje naar de muur gespeeld.

In de 15 min was het al raak. Lange bal van John op Jordi en die legde bal terug op Willem die vervolgens Michel de diepte instuurde. Met een bekeken schuiver zette hij ons op voorsprong. Op de foto die Johan maakte zie je de bal over de doellijn rollen. Het was niet aan te zien dat Michel om half 5 die ochtend zijn bedje pas zag. Zo fit als een hoentje stond hij zijn mannetje en daarbij ook nog scorend. We bleven drukken en kregen kans op kans. Met op links Jordi die met zijn snelheid voor de achterhoede van Schalkwijk een ware plaag was. Op rechts stond Mike die zijn directe belager ook continu te slim af was. Toch was het even billenknijpen na een half uur spelen. Schalkwijk kreeg een corner en deze werd bij de 2e paal ingekopt door de spits, jammer voor Schalkwijk zag de scheids (Vinny) en onze slecht ziende grensrechter(Cees) niet dat de bal een meter over de doellijn was. Vette pech voor Schakwijk en geluk voor ons. Na heftige protesten van Schalkwijk (die toch geen zin hebben) pakten wij de draad weer op.

Met nog 5 minuten spelen was het Vincent(onze spits) die bekeken de stand op 2-0 bracht. Hierna nog grote kansen voor Mike en Jordi maar het bleef 2-0 tot aan de rust.

Zoals zo vaak begonnen we slap in de 2e helft. Of dat nu ligt aan de tegenstander of aan onszelf daar zijn we nog niet over uit maar de feiten liegen er niet om. Dat bleek wel na 10 minuten toen vanuit het niets Schalkwijk de 2-1 aantekende. Een klutsbal kwam bij de spits terecht en deze had geen moeite om de bal in onze doel te schuiven. Andor in de goal(had in de rust zijn vader vervangen) kon hier niets aan doen. Daarna moest Andor nog een prachtige redding brengen om niet op gelijke hoogte te komen en dat deed hij met een katachtige beweging.

Hierna herpakte wij ons en kregen we weer wat grip op de wedstrijd. Dit leidde naar de 3-1 in de 60e min. Vincent passte diep op Mike die met een prachtige punter de bal vanaf 16 meter in de kruising schoot. 2 minuten later was het alweer 3-2 door onoplettenheid achterin bij ons. Even later was het Willem die Michel diep stuurde en die kon alleen op de keeper aflopen. Met een schuiver dacht Michel dit wel even te kunnen klaren. Een slappe schuiver was het resultaat maar omdat de keeper dit niet verwachtte liet hij hem weer los en kon Michel (al liggend, hij was moe) de bal toch nog in de goal schuiven. Ook hiervan hebben we het bewijs op foto 4-2. Schalkwijk maakte hierna nog wel de 4-3 maar dat was meer een kadootje van FcDriebergen aan Schalkwijk als troost voor de nederlaag. Rest mij nog de scheidsrechter(Vinny) en Johan een pluim te geven voor het resp leiden van de wedstrijd en de prachtige foto’s