Gedreven JO9-1 doet goede zaken op veld en…… bij de sponsors!

Het is mooi weer. Licht bewolkt, nog net niet koud (als je op het veld staat dan tenminste). Tegen Focus 07. In de aankondiging stond dat dit team nog ongeslagen was.

Om 8.10 was meteen te zien dat de spirit erin zat. Na een kort warm draairondje ging de wedstrijd van start. De eerste bal voor Driebergen zat er al na 2 minuten in. In de negende minuut viel het tweede doelpunt naar 1-1. Ook bij de ouders van het Focusteam klonk luid ondersteunend enthousiasme. Bas was deze wedstrijd aanvoerder. Als de bal bij ons doel in de buurt kwam trapte hij het telkens ver weg. Zijn ballen zijn herkenbaar, ze maken de boog als een lange afstands-raket, hoog en ver.

Marnix was telkens snel en actief aan de bal. Hij liet ook de bal niet afpakken. Het was een spannende eerste helft omdat ons team ook liet zien dat er nieuwe trucs en manoeuvres geoefend zijn. Hier en daar werd flink gedold.
In de 19e minuut stond het ineens 2-2. Na de rust was er hoog enthousiasme te bespeuren want niet iedere speler bleef op zijn positie staan. Nico riep nog wel eens iemand terug naar zijn plek of mannetje. (Daar word ook direct goed naar geluisterd door iedereen).

In de 23ste minuut stond het 3-2 voor Focus. Ouders werden als maar luidruchtiger en enthousiaster om zo ook meer uit het team te halen. En dat hielp want in de 30ste minuut maakt Tristen 3-3. Onze heldere doelman Milan stuurde het team ook aan door al roepend medespelers complimenten en tips te geven. Pieter kwam regelmatig in actie en speelt regelmatig door naar anderen. Abel maakte mooie kopballen en bleef lopen.

Even later is het 4-3. Een mooi doelpunt van Huib door een mooie voorzet van Pieter. Huib probeert het 1 minuut later nog eens maar die gaat helaas (maar keihard) tegen de paal. Dan komt Daan nog even met een rechte lijn in het net. BOEM! 5-3 voor Driebergen. Het team is erg blij en trots.

De penalty is ook winnend… 8-7 voor Driebergen. Milan heeft tijdens de wedstrijd veel naar eigen team geroepen en dat kreeg hij bij de penalty’s terug: HUP MILAN, HUP MILAN!

Wat na een paar wedstrijden opvalt is dat trainers Nico en Stefan niet over het veld heen schreeuwen en brullen om de jongens aan te moedigen. In ons team krijgen ze alleen aanwijzingen, correcties zijn het niet eens.
De jongens letten goed op Nico en luisteren goed.

Bij het douchen ging er een beetje zeep de grond op waardoor je ze heerlijk kon zien glijden van links naar rechts en weg terug onder LUID gebrul. Toen werden namens de twee sponsoren de nieuwe trainingspakken uitgedeeld. Ziet er heel goed uit! Mooi en warm. Iedereen blij. Zon, een overwinning en een warm pak. FANTASTICO!