Geduldig Derde wint van Candia ‘66

Drankenspecialist de Mol

Afgelopen zaterdag stond voor de jongens van het derde de wedstrijd tegen het vierde van Candia ’66 op het programma. De aanloop naar de wedstrijd kan getypeerd worden als rommelig. Sneltestje hier, pcrretje daar, gescheurde rugwervel, klein beetje last en sommige voelden zich vn8 en vndaag(vrijdag, red.) een beetje ziekjes.

Voor Obersturmführer Rook weer een dagtaak om een voltallige selectie op de been te krijgen, maar hier is hij wederom in geslaagd. Nadat de selectie bekend was begon het grote puzzelen over wat nu de beste opstelling was om tegen de heren uit Rhenen aan te treden. Kevin was helaas ook nog geblesseerd en samen met Rook bedachten ze de volgende opstelling;

Evers; Ibi; Boaz, Pim, Arjan; Sem, Bagdad, Mazlum, Michel Mike; Jef.

Dit samen met de sterke bank bestaande uit Dylan, Kubi en Elmar ‘ik kan 15 min’ Van Doorn.

Vlak voordat we naar buiten gaan nemen we de tactiek nog even door. Er wordt besloten dat we lekker het balletje rond moeten laten gaan en proberen de voetballende oplossing te vinden. Daarbij doet Rook nog een rondje om te kijken of we echt wel lekker fit zijn, waarop Bagdad aangeeft dat hij denkt een helft te kunnen spelen. We moesten opletten dat wanneer hij steeds met de bal aan de wandel gaat, hij dan een beetje moe begint te worden. Iedereen wist dus, dat worden 5 leuke minuten.

Aanvoerder Michel laat zien dat hij feedback ter harte neemt en kort de warming up wat in van 35 minuten naar 28. Vervolgens wordt er onder leiding van de heer Staal op een semi-verlaten sportpark afgetrapt. Geen befaamde 12de man en tot overmaat van ramp besluit de keeper van Candia dat we van kant moeten wisselen. 2de helft dus niet richting de kantine, als dat maar goed gaat.

Het derde begint de wedstijd geduldig en blijkt de zaakjes aardig op orde te hebben. Er wordt goed op balbezit gespeeld en onder leiding van Pim wordt van achteruit zorgvuldig opgebouwd. Dit resulteert in het eerste kwartier niet tot grote kansen, maar het begin is duidelijk voor FCD. Na een minuut of 20 is daarbij de eerste serieuze mogelijkheid voor Driebergen. Jef laat zich uit zijn spitspositie zakken, en wordt tussen de linies aangespeeld door Boaz. Michel besluit op het juiste moment een goede loopactie te maken die Jef direct in de gaten heeft. Hij schuift de bal over de grond in de 16 meter waar Michel net niet bij kan komen. Als de bal perfect was dan had dit toch wel geresulteerd in een grote kans maar helaas. Toch ziet Candia dat het meer en meer begint te lopen bij de thuisploeg en zij beseffen dat ze een tandje bij moeten schakelen. Gelukkig voor FCD hebben daar twee spelers van Candia het meeste last van, aangezien zij beide keihard in het gezicht worden geraakt met de bal door hun eigen spelers. Het was direct duidelijk wie elkaar daar een beetje mocht en wie niet.

Verder bleef het vrij rustig in de eerste helft. FCD had de controle en Candia kwam er niet aan te pas. Keeper Evers had het vooral koud, erg koud. Hij had namelijk vrij weinig te doen en alle actie was voor hem op een metertje of 45. Candia weet nog wel bijna 1 keer gevaarlijk uit de hoek te komen. Dit was echter meer door het toedoen van de jongens van het derde zelf. Ibi weet zijn befaamde timing weer te showen door maar liefst 2 keer achter elkaar proberen te koppen. Ik zeg proberen en ik zeg koppen, maar weet nog steeds niet of hij dat daar daadwerkelijk aan het doen was. Niemand eigenlijk. Gelukkig voor Driebergen was daar Boaz die de aankomende tegenstoot vakkundig onschadelijk kon maken. Gastspeler Boaz speelde een uitstekende wedstrijd en aangezien dit al zijn tweede keer op rij was dat hij mee kon doen, kan hij wellicht al een nummertje uitzoeken welke hij mag zingen in de kleedkamer. Namens het team in ieder geval weer dank voor de effort.

In de rust weer de taak aan het komische duo Mini en Maxi om de wissels door te voeren en te zorgen dat er ook in de tweede helft weer een representatief derde staat. Maxi, Rook, kijkt naar Mike. Mike kijkt na een pittige avondje doorzakken niet meer zo plezierig als hij gebruikelijk doet en iedereen ziet aan hem dat het even niet zo lekker gaat met de bittergarnituurkoning van de Lage Landen. Rook hoeft zijn naam maar te zeggen en Mike reageert met, is goed Rook, gevolgd door een diepe zucht. De andere gastspeler Dylan(ook jij bedankt) neemt zijn plaats in. Daarnaast komt Kubi in de plaats voor Sem. Mini, Kevin, zinspeelt al op een tactische omzetting en besluit dat Jef maar uit de spits mag en zichzelf op recht mag posteren. Bagdad houdt het tot nu toe wonderwel vol. Die paar keren dat hij dan toch maar gaat lopen met de bal, worden door de vingers gezien.

De tweede helft laat hetzelfde spelbeeld zien als de eerste helft. Driebergen met de controle door het vele balbezit. Daarnaast is een eervolle vermelding voor het hele team op zijn plaats. Steeds wanneer het derde de bal verloor doken de jongens er direct weer op om de bal weer te veroveren. Klasse boys, dit hebben we wel eens anders gezien. Ik weet niet wat jullie gegeten of gedronken hadden voor de wedstrijd, maar doe zaterdag maar hetzelfde. Mazlum;)

Toch resulteert dit wederom niet in heel veel kansen. Er volgen een aantal corners die geen gevaar opleveren. Candia heeft ook in de rust een tactische omzetting gedaan, echter bleek dit een omzetting waar niet iedereen bij hen het ermee eens was. In een poging ons te ontregelen hebben zij de boel omgezet maar dit bleek averechts te werken. Zij kwamen er nu helemaal niet meer aan te pas. Het enige was zij wel bewerkstelligden was dat Evers het nog kouder kreeg dan hij het al had. Na ongeveer 20 min spelen was de koek op voor de centrale verdediger en schreeuwde hij moord en brand dat het anders moest. Candia terug in hun oude formatie, je kon een kleine glimlach op het gezicht van Evers herkennen, zou hij dan toch een keer moeten ingrijpen.

Toch stond nog steeds de brilstand op het scorebord en begon op het hoofdveld de derby tussen het eerste van Driebergen en Saestum. Half 3 dus en nog maar een kwartier te spelen. Ondertussen werd het befaamde positiespel van Driebergen steeds wat rommeliger. Waren de krachten dan toch langzaam aan het opraken en zou Driebergen voor de tweede keer op rij onnodig gelijk spelen. Gelukkig was daar het tactisch wonder van Kevin en Rook. Zij besluiten Elmar in te brengen voor de laatste 15 min. Ibi mocht op de bank plaatsnemen en Driebergen ging volle bak voor de overwinning.

Dylan breekt op links door met een goede individuele actie, haalt de achterlijn en kan kiezen uit drie man die deze bal graag binnen willen werken. Hij kiest voor de meest logische optie en geeft de bal hoog voor bij de tweede paal richting Michel. Gezien zijn trackrecord van de afgelopen wedstrijden loopt iedereen al bijna juichend richting middenstip. Helaas was dit iets te voorbarig want hij kopt de bal in het zijnet. De volgende kans wordt weer ingeluid aan de linkerkant door de sterk ingevallen Dylan. Hij bereikt wederom Michel in het 16 meter gebied. Hij besluit niet te draaien maar de bal pan klaar te leggen voor Kubi. Hij haalt uit maar weet de bal huizenhoog over te schieten. Waarschijnlijk is hij op het moment van schrijven nog steeds de bal aan het zoeken. We hopen dat hij donderdag op tijd is voor de training. Ondertussen is er toch kramp bij Bagdad ingeslopen, dus Mike mag nog even 10 meespelen. Of hij het nu leuk vindt of niet.

Nog 10 min te spelen en nog steeds die hatelijke 0-0. FCD besluit wat opportunistischer te spelen en de ballen wat eerder de 16 in te slingeren. Dit is gezien de invalbeurt van Elmar geen onlogische gedachte. De bal komt hoog bij hem en hij hoort achter zich Michel weer aan sprinten en roepen. Elmar besluit de bal door te koppen en Michel mag vanaf een meter of 8 volleren op doel. Dit keer faalt hij niet en hij schiet de bal hard in het dak van het doel. Hij valt op de grond en schreeuwt het uit van blijdschap. Doelpunt nummer 5 voor de Torschützenkönig van het derde. Michel denkt het professioneel te vieren om wat tijd te rekken en denk heel even te blijven liggen. Hij ziet echter dat de eerste twee die uitbundig op hem af sprinten Jel en Elmar zijn. Hij rekent snel even uit dat daar toch ongeveer 7 keer zijn eigen lichaamsgewicht op hem af komt en besluit maar weer snel op te staan.

Driebergen op rozen met de 1-0 en er kan weer wat vrijer gevoetbald worden. Candia lijkt dan toch nog een kans te krijgen door een lange bal. De bal belandt op het scheenbeen van Boaz bijna in de voeten van een speler van Candia die achter hem stond. Gelukkig bleek hij niet in staat om het speeltuig aan te nemen en mocht Evers een doeltrap nemen. Uit deze doeltrap beland de bal op het middenveld. Elmar wordt diep gestuurd en begint met een voorsprong van een meter of 5 aan een sprint richting doel. Met achter zich aan een 3tal verdedigers van Candia. De setting heeft wat weg van een oude gazelle op de Afrikaanse savanne die achterna wordt gezeten door 3 hongerige leeuwen. Net als in de films van David Attemborough weet ook deze gazelle dat zijn tijd gekomen is. Elmar stopt met rennen en besluit op een meter of 20 maar uit te halen. Ook hij kon zich aansluiten bij Kubi, bij de zoektocht naar de bal.

Vlak voor tijd gooit FCD de wedstrijd dan toch definitief in het slot. De eerdere tactische omzetting van de kleine generaal Kevin blijkt toch zijn vruchten af te werpen. Hij krijgt de bal aan de rechterkant in zijn voeten en ziet bij de tweede paal Elmar lopen. Jef geeft de bal met de perfecte combinatie van kracht en gevoel voor en Elmar blijkt zijn oude kunstje nog lang niet verleerd en kopt de bal keurig binnen.

De scheids fluit af en het derde pak zeer verdiend de drie punten. Complimenten aan de instelling, het geduld, de goals en ja, het moet hier gezegd worden (er is namelijk een keer of 8 in de app om gevraagd), ook de complimenten aan het tactische plan in de tweede helft.

2-0, de punten in de tas en het derde kan met een gerust hart aan het welverdiende biertje. Traditiegetrouw besluit Mike samen met het biertje een XXl’tje te nemen. Een combinatie die al meerdere malen zijn vruchten heeft afgeworpen. Helaas dit keer niet, en ook hier moet hij helaas vroeg de aftocht blazen. Tot volgende week, 11:00 de uitwedstrijd in Werkhoven.