Geflatteerde bekernederlaag FCD JO11-1

Telecombinatie Driebergen

FCD JO11-1 is het seizoen met een bekernederlaag begonnen. Maar hoewel de uitslag (DOVO JO11-1 verliet De Woerd met een 1-6 overwinning) anders doet vermoeden, waren de de Driebergenaren en de bezoekers uit Veenendaal aan elkaar gewaagd. FCD JO11-1 gaf op deze zonnige zaterdagochtend de doelpunten echter wel heel erg makkelijk weg, en toonde zich in de buurt van het vijandelijke doel weinig effectief. Trainer Martin Lahaye was na afloop dan ook niet ontevreden: ‘Een wedstrijd met nuttige leermomenten.’

De voorbereiding begon twee weken geleden met een trainingsweekeinde in Zeeland. De tweedaagse bij Middelburg stond in het teken van teambuilding, zwemmen in zee, trainingen, een barbecue, veel lol en (uiteraard!) weinig slaap. Vorige week namen de mannen van Martin Lahaye en Arnaud van Holst in Boskoop deel aan de voorronde van het Open NK Jeugdvoetbal. Alleen de latere toernooiwinnaar DHC was een paar maten te groot voor de Albicelestes, die het toernooi met een mooie 5e plaats afsloten.

En afgelopen donderdag oefende FCD JO11-1 tegen UVV JO11-2. In een matige wedstrijd werd het flinke krachtsverschil met de bezoekers pas laat in de score uitgedrukt: 6-2 (doelpuntenmakers: Kasper de Kruijf 3x, Floris van Rhenen, Floris van den Bosch en Boaz Kruis ieder 1x).

De bekerconfrontatie met DOVO JO11-1 was snel beslist, want na twee zondagsschoten en (na ongelukkig uitverdedigen) nog een derde treffer stond het binnen 5 minuten 0-3. Daarna was de wedstrijd in evenwicht. Het grootste gevaar van FCD JO11-1 kwam uit hoekschoppen, maar Julian van der Putten had de pech dat zijn kopballen de lat troffen of net over gingen. Goaltjesdief  Kasper de Kruijf verscheen vlak voor de pauze nog in kansrijke positie, maar stuitte op de Veenendaalse goalie.

Ook in het tweede bedrijf gaf FCD JO11-1 de doelpunten gemakkelijk weg, waardoor DOVO JO11-1 het half dozijn treffers op het scorebord kon schieten. Tussendoor zorgde Floris van Rhenen nog voor de welverdiende eretreffer (1-5), na goed voorbereidend werk van Viggo van Holst. Maar de kansen voor FCD JO11-1 om zich te kwalificeren voor de knock-outfase van het bekertoernooi zijn al na één poulewedstrijd erg klein geworden.

Zaterdagmiddag was FCD JO11-1, samen met spelers van de JO9-1, JO10-1, en JO12-1, nog te gast op de KNVB-campus in Zeist. De teams waren ‘oefenmateriaal’ bij de praktijksessie van de KNVB-docentenopleiding. Op het schitterende KNVB-complex een indrukwekkende ervaring voor de FCD-jeugd, die zo moe maar voldaan een lange zaterdag vol voetbal (een drietal spelers speelde ook nog een bijna volledige wedstrijd met de JO12-1 mee) afsloten.