Geflatteerde nederlaag bij Everstein

Drankenspecialist de Mol

In een bijzondere wedstrijd waar 4 spelers van O19-1 aan meededen t.w. Roel Brinkers(17),Max Mehrings (18),Jesse Mantel (17),Jesper Doesburg (18) en reserve keeper Tim Dompzelaar(17). Dit kwam door diverse schorsingen en blessures van de 1e elftal spelers. Al deze jongens hebben een geweldige indruk gemaakt door hun inzet en vooral Roel Brinkers kunnen zeker toekomst hebben.

FC Driebergen begon heel goed aan de wedstrijd op een hobbellege grasmat en het was Abate Nyamsi die al in de 1e minuut een grote kans kreeg maar miste. Het was Everstein die in de 9e minuut ook al een goede kans kreeg maar uitstekend ingrijpen van 2e doelman Anton Advokaat die een doelpunt voorkwam. De 1e wissel kwam al in de 18e minuut het was de weer herstelde Boaz v/d Hart die uit moest vallen met zijn oude hamstring blessure en werd vervangen door Kevin v/d Burgt. In de 24e minuut een grote kopkans vanuit een hoekschop voor Bjorn Geerding maar deze ging rakelings naast.
Een minuut later had Everstein weer een kans en ook deze werd uitstekend gered door onze doelman. Hierna nog een kopkans van de mee naar voren gekomen Roel Brinkers maar die mislukte ook.

Toen brak er een somber moment aan en net zoals veel voorgaande wedstrijden werd het lot bezegeld in een minuut. En wel de 36e en 37e minuut dat Everstein de voorsprong nam van 2-0, de 1-0 was een mooie doorloop bal maar aan de 2-0 ging een fout vooraf van de Driebergse grensrechter die een vermeend buitenspel over het hoofd zag. Het was in de 42e minuut dat weer uit een hoekschop aanvoerder Paul van Hofwegen tegen de lat kopte, dat was jammer en zo ging men ruste met een 2-0 achterstand.

Met een wissel begon FC Driebergen aan de 2e helft,Kevin Dame bleef in de kleedkamer achter zijn plaats werd ingenomen door Jesse Mantel(17). In de 55e minuut werd de wedstrijd beslist door een kleine misrekening van doelman Anton Advokaat 3-0. Hierna werd Koen van Dijk nog gewisseld voor Jesper Doesburg(18) maar ondanks de keiharde werklust van alle FC Driebergen spelers kwamen er maar een paar kleine mogelijkheden om de score iets draaglijker te maken en het lot werd helemaal bezegeld in de 84e minuut toen het vrij onverwachts nog 4-0 werd.

Een geflatteerde nederlaag maar wel een verdiende overwinning van Everstein.

Met nog 4 wedstrijden te spelen waarvan nog 2 thuis en 2 uit beginnend met as zaterdag 21 april 2018 FC Driebergen-Maarssen aanvang 14.30