Geflatteerde nederlaag FC Driebergen bij IJFC

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft een goed spelend FC Driebergen een jammerlijke nederlaag geleden tegen IJFC met 3-0.
Door 3 persoonlijke fouten en het niet afmaken van de vele geboden kansen (verschillende keren alleen voor de doelman te komen) kwam deze nederlaag tot stand.

Met nog 2 wedstrijden te spelen is de nacompetitie nog dichtbij op 3 mei de semi-derby tegen Jonathan thuis en 10 mei uit tegen Elinkwijk daar zullen toch de punten gehaald moeten worden om een veilige plaats op de ranglijst te veroveren.

Het was al in de 4e minuut dat Robin Notenboom door brak en zijn schot voorlangs zag gaan. De druk die FC Driebergen al van het begin gaf leverde al 3 hoekschoppen op waarvan er een door een goede kopbal van Elmar van Doorn net over het doel zag gaan. De eerst echte kans van de thuisclub was in de 15 e minuut toen plots een speler voor doelman Michel van bruggen kwam maar naast schoot. In de 17e minuut een goed schot van de weer op dreef zijnde Jelle Adema maar net naast. Hierna kreeg IJFC iets meer vat op de wedstrijd en kregen een paar kleine kansen maar de FC Driebergen doelman stond steeds op de goede plaats. Maar moest toch in de 31 e minuut capituleren door balverlies op het middenveld welke een mooie aanval inleidde van IJFC en beheerst werd afgerond 1-0. Het was wederom Jelle Adema die in de 34e minuut na een goede solo alleen voor de keeper kwam maar de bal in plaats van in het net in zijn handen schoot. In de 40 e minuut was het Elmar van Doorn die een goede kans kreeg maar daarvoor al geblesseerd was geraakt en hierdoor deze kans ook onbenut bleef . Hij moest zich toen ook laten vervangen door Midas de Wildt. Rust 1-0.

FC Driebergen probeerde direct al met aanvallend spel de 2e helft goed te beginnen en dat gebeurde ook door een schitterend schot van Tolga Albayrak maar die zag zijn schot op de lat uit een spatten.
Direct na deze teleurstelling werd het niet goed optreden van de achterhoede van FC Driebergen fataal doordat IJFC beheerst dit buitenkansje afrondde 2-0.

Het noodlot bleef achtervolgen door wederom bal verlies op een gevaarlijke plek werd het in de 50e minuut al 3-0 en dat bleek achteraf een onoverbrugbare achterstand al schoot Midas de Wildt ook nog een keer op de lat.
Er bleven wel kansen nog op een draaglijke stand maar nadat ook nog Mathijs Brink en Paul van Hofwegen het veld in kwamen en zelfs Mathijs Brink ook nog een keer alleen voor de keeper kwam en zelfs Jordi Sonneville ook nog een keer oog in oog met de uitstekende doelman van IJFC kwam maar die hield zijn doel schoon deze middag.

Een teleurstellende uitslag voor een goed voetballend team maar dan wel de kansen benutten.

Zaterdag 3 mei as de belangrijke wedstrijd FC Driebergen Za1 – Jonathan Za1 aanvang 14.30