Geflatteerde nederlaag FC Driebergen tegen sv Zeist (0-5)

van der Klift Kapsalon Driebergen

Om 14:30 uur begon FC Driebergen op Sportpark de Woerd de semi-derby tegen sv Zeist. De toeschouwers hadden er zin in en hadden een positieve verwachting bij de wedstrijd. De eerste minuten werd deze verwachting ook ingelost met een sterk begin van FC Driebergen. Al in de eerste twee minuten creëerde de ploeg een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Het was de weer herstelde Jesse Mantel die met zijn schot direct voor gevaar zorgde in de Zeisterse verdediging. De tweede kans was een hard schot van Mick Visser, die maar net naast de paal vloog.

In de 7e minuut kreeg de thuisploeg twee hoekschoppen, maar die leverde uiteindelijk weinig gevaar op. De eerste aanval van sv Zeist was direct raak. In de 10e kwamen de Zeistenaren op een  0-1 voorsprong, doordat de achterhoede van FC Driebergen helemaal verkeerd stond. Deze kans werd wél direct afgerond. 0-1. De bezoekers namen het initiatief over van de thuisclub en kwamen diverse malen gevaarlijk voor doelman Michel van Bruggen, maar dit leverde nóg geen resultaat op.

Er waren nog twee noemenswaardige lichtpuntjes vanuit de thuisploeg in de eerste helft. De geweldige Rabona-pass van Jesse Mantel in de 19e minuut leverde alleen net niet het gewenste resultaat op. FC Driebergen nam het spel aan het einde van de eerste helft weer over. Dat leverde nog een mooi schot van Sezer Gurbuz op, die net naast de paal wegdraaide. Er kwamen nog drie hoekschoppen voor de thuisploeg, maar deze mogelijkheden werden niet omgezet in kansen. Ruststand 0-1.

De tweede helft begon met één wissel. Jesse Mantel bleef in de kleedkamer achter en zijn vervanger was Kubilay Albayrak. In de eerste fase van de tweede helft waren beiden ploegen gevaarlijk. Een poging van Sezer Gurbuz kwam via de rebound voor de voeten van Jesper van Doesburg, maar die kon zijn voet net niet tegen de bal zetten. De grote teleurstelling kwam in de 60e minuut. Een fout in de verdediging van FC Driebergen werd genadig hard afgestraft. 0-2.

De thuisclub ging nog tevergeefs op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 66e minuut leverde dat een vrije trap op, rond de 16 meter van sv Zeist. Achter de bal Sezer Gurbuz, die zijn poging tegen de binnenkant van de paal zag ketsen. Na dit moment kwam sv Zeist steeds beter in hun spel. Na een aantal wissels waren zij heer en meester. Zij zorgde er met hun spel voor dat de verdediging van FC Driebergen de laatste 20 minuten hun handen vol hadden.

De gehele ploeg liet de kopjes hangen en daar maakte sv Zeist met goed voetbal handig gebruik van. In de 76e en 83e minuut werd de score verdubbeld van 0-2 naar 0-4. In de allerlaatste minuut kregen de bezoekers nog een penalty voor een handsbal in de 16 meter. 0-5 en dit werd ook de einduitslag. De spelers verlieten zeer teleurgesteld het veld en zijn duidelijk toe aan de winterstop. Laten we hopen dat we het tij kunnen keren in 2024!

De eerstvolgende wedstrijd staat op zaterdag 20 Januari 2024 op het programma. We starten met een thuiswedstrijd tegen SV Baarn. De aanvang is 14.30 uur op Sportpark de Woerd.