Geflatteerde nederlaag voor FCD F2

FCD F2 heeft de derby tegen Saestum F1 afgelopen zaterdag niet weten te winnen. In een redelijk gelijkopgaande wedstrijd gingen de buren uit Zeist veel efficiënter om met de kansen dan de blauw-witten: 2-6. Een (eerlijk is eerlijk) terechte, maar toch ook wat hoog uitgevallen nederlaag.

FCD F2 begon goed aan de wedstrijd, en wist zich met goed positiespel ook al snel enkele mogelijkheden te creëeren. Maar de eindpass was soms net even onzorgvuldig, en ook ontbrak steeds net dat beetje geluk en slagvaardigheid voor de goal om de score te openen. Naarmate de eerste helft verstreek verscheen Saestum F1 steeds vaker voor het Driebergse doel, en halverwege de eerste helft openden de bezoekers met enig fortuin de score. De limonade werd bereikt met een 0-2 achterstand, nadat de razendsnelle en behendige spits van de Zeister formatie een rush door de verdediging van FCD F2 bekroonde met een treffer.

Na rust liepen de bezoekers (soms met enig fortuin) snel uit naar een 0-5 voorsprong. Desondanks bleef FCD F2 knokken voor een doelpunt, en die inzet werd beloond. Luke Lahaije bereikte met een slim passje Mogens Bruil, die de goalie van Saestum F1 met een knap diagonaal schot kansloos liet (1-5). En na de 1-6 veroverde Arij Bijnsdorp met een sliding de bal en zette Luke Lahaije vrij voor de keeper. Zijn inzet verdween in de verre hoek: 2-6.

FCD F2 was vandaag  een groot gedeelte van de wedstrijd gelijkwaardig aan Saestum F1. De Zeister bezoekers waren aanvallend en verdedigend alleen net even iets scherper, slimmer en effectiever dan FCD F2. Volgende week een herkansing, uit tegen DOVO F2. Wellicht wordt dan de eerste uitzege van dit seizoen geboekt.

IMG-20151003-WA0002

IMG-20151003-WA0003