Gelijkspel bij Zaterdag 3

Op een waar pupillentijdstip diende FC Driebergen 3 afgelopen zaterdag op het sportpark van VSC aan te treden voor een wedstrijd tegen het vijfde elftal van deze Utrechtse club. Het lachende derde heeft altijd al wat moeite om scherp te beginnen, dus het was eigenlijk geen verrassing dat op dit vroege tijdstip de scherpte helemaal ver te zoeken was.

Terwijl de Driebergse mannen nog een beetje aan het snoozen waren, werden ze tweemaal verrast in de omschakeling en verdween de bal tweemaal langs keeper Martijn in het Driebergse doel, 2-0.

Een duidelijkere wake-up call kun je niet krijgen. FC Driebergen 3 rekte zich eens goed uit, gaapte een laatste keer en zette de stramme spieren aan het werk.

Kooi trachtte met een aantal kopballen de Utrechtse keeper te verschalken, maar kon telkens net niet genoeg venijn in zijn kopstoten leggen.

Non-sliding wingback De Bruijn stoomde dreigend op aan de rechterkant en dacht met een splijtende pass de vrij gelopen Marijnissen in stelling te brengen. Zijn pass werd echter van richting veranderd door een VSC verdediger en de bal belandde net buiten de zestien precies voor de linkervoet van Fonteijne. Rogier vuurt doorgaans met rechts precisieschoten af, maar nu liet hij zien dit ook met links te kunnen. Hij prikte de bal nauwkeurig tussen de eerste paal en de keeper in, 1-2.

Gauw werd spits Sjakemans ingebracht om de gelijkmaker te forceren. Zijn eerste actie was meteen gevaarlijk. Vanaf rechts sneed hij de zestien in en schoot op doel. Sjaak’s inzet verdween helaas net voorlangs. Enkele minuten later was het dan toch raak. Links in de zestien controleerde freefighter Marijnissen de bal en legde op lenige wijze met rechts de bal terug op de instormende Marchal. Nog voor Sjaak de bal tegen de touwen kon hengsten, tikte een opgejaagde VSC verdediger van schrik de bal in zijn eigen doel, 2-2.
FC Driebergen 3 deed nog verwoedde pogingen voor rust op voorsprong te komen, maar slaagde hier niet. Aan de andere kant moest soms met man en macht een derde tegentreffer voorkomen worden. Sjaak gebruikte zelfs zijn kniebrace als grondboor in een uiterste poging een assist te elimineren. Zo bleef het tot de rust 2-2. Gedurende de theepauze vonden er nog enkele schimmige wissels plaats en at Sebas een banaantje.

Aangesterkt door de thee en het fruit begon FC Driebergen 3 sterk aan de tweede helft. De rest van het duel speelde zich voornamelijk op de helft van VSC 5 af en vooral via Sjaak wist het derde nog enkele gevaarlijke kansen te creëren. Met een vallend schot dat in het zijnet verdween en met een leep kopballetje over de keeper dat op de lat belandde was Marchal zeer dicht bij een treffer, maar net niet dichtbij genoeg.

Tegen het einde van de wedstrijd leek het lachende derde toch nog op voorsprong te komen. Links in de zestien ontving Das Kroonfantoom spookachtig vrij de bal. Hij had genoeg tijd en ruimte om de bal af te leggen op de naast hem vrijlopende Marijnissen of Sjaak, maar Eduard ging voor de alles-of-niets uithaal. Het werd niets.
Uiteindelijk kwam FC Driebergen 3 in de tweede helft dus niet tot scoren en omdat de Driebergse defensie geen noemenswaardig grote kansen weggaf, eindigde het duel in een voor FC Driebergen 3 toch enigszins teleurstellend gelijkspel.
Opstelling: M. de Laat, R. de Bruijn (B. Te Laat), E. Schenkels (B. von Gieβen), S. Bruining, K. van Daatselaar (M. Schaap), D. Kooi, P. Schenkels, M. Smit (M. Onwezen), M. Onwezen (S. Marchal), J. Veenendaal, R. Fonteijne (S. Marchal, (E. Kroon))