Gelijkspelletje Zaterdag 3

Op een Veenendaals trapveldje begon FC Driebergen 3 afgelopen zaterdag aan de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager DOVO 7. Het veld was niet alleen slecht, maar ook nog eens veel te smal. Zo smal dat Sjaak bij zijn eerste balcontact nietsvermoedend met bal en al over de zijlijn dribbelde.

Om zo snel mogelijk op voorsprong te komen hadden de mannen van 3 bedacht in een all-out-attack 3-4-3 systeem te starten. De offensieve speelstijl leverde algauw het gewenste resultaat op. Links voorin bereidde Sjakemans netjes binnen de lijnen een aanval voor en speelde Kevin aan. Van Woudenberg legde de bal op zijn beurt in één keer panklaar af op de achter hem opgedoemde Kroonfantoom. Onder toeziend oog van zijn immer fanatieke ouders nam Eduard de bal zeer verrassend op zijn zwakker geachte rechter pantoffel en knalde het speeltuig tussen de benen van de rooie keeper het doel in, 0-1.

Niet heel veel later was er alweer een tweede treffer te bejubelen. Net over de middellijn werd Sjaak met de rug naar het DOVO doel ingespeeld. Marchal zag Van Woudenberg langs hem snellen en terwijl hij bij zijn tegenstander wegdraaide gaf Sjakemans de bal op de diepgaande Kevin mee. De gladgeschoren topscorer van FC Driebergen 3 liet de gehele Veenendaalse defensie zijn hielen zien en sprintte alleen op de keeper af. In eerste instantie slaagde Kevin er niet in de bal in het doel te werken, in tweede instantie gelukkig wel, 0-2.

Ondanks de redelijk comfortabele voorsprong, speelde het derde vrij onrustig en slordig. Ballen werden gemakkelijk verspeeld en kansen weggegeven. Een mislukte buitenspelpoging zorgde ervoor dat de DOVO spits vrij voor keeper Martijn kon opduiken en de bal langs hem heen kon schuiven, 1-2.

FC Driebergen 3 wilde graag met een iets grotere marge rusten en ging op jacht naar de derde treffer. Dankzij wederom goed voorbereidend werk van Sjaak kwam deze er ook. Met een bekeken tikkie breed stelde DGS linksbuiten Kroon in staat een onhoudbare poeiert op goal af te vuren, 1-3.

In de rust werd het vertoonde spel gehekeld, werd het systeem omgezet naar een behoudener 4-4-2 en vonden er twee wissels plaats. Rechtshalf en rechtsback Edwin en Thijs maakten plaats voor rechtsback en stopperspil Te Laat en Von Gieβen. Giro bleef nog even langs de kant en ter voorbereiding op zijn invalbeurt ging hij zich alvast opwarmen door een bled dampende thee en lauwe ranja op te diepen uit de krochten van de DOVO catacomben.

De tweede helft zou eigenlijk op een ander en beter veld gespeeld gaan worden,  maar daar werd op het allerlaatst toch maar een stokje voor gestoken door DOVO7.  Zij gokten erop dat zij meer profijt van het uiterst beroerde en smalle veld zouden hebben dan hun Driebergse opponent.

FC Driebergen 3 was vast van plan dit onsportieve gedrag af te straffen en startte redelijk goed aan de tweede helft. Algauw kregen de albi-celesten een levensgrote kans op de 1-4. Gepruts in de Veenendaalse defensie zorgde ervoor dat de bal even buiten de zestien voor de voeten van Kevin kwam. Daar de DOVO keeper enkele ogenblikken eerder ver zijn doel was uitgekomen, had Van Woudenberg een leeg doel voor zich. Hij werd echter wel omgeven door DOVO verdedigers en moest snel handelen. Zijn te haastig genomen boogbal miste de nodige precisie en verdween naast en over.

Dat het derde de voorsprong niet wist te vergroten, was op zich nog niet zo erg, dat het  DOVO eerst dichterbij en vervolgens langszij liet komen wel. Een hoge uittrap van Martijn na een tikkie terug van Bob werd door een Veenendaler ongeveer even hard weer terug gekopt in de richting van de DOVO spits. Deze aanvaller was Sebas te vlug af en wist doelman De Laat te verschalken, 2-3.  Even later klapte een naïef opgezette buitenspelval in elkaar als een Kaufmarkt strandstoel, die bezwijkt onder het gewicht van een aan morbide obesitas lijdende overjarige Duitse toeriste op een Domburgs strand. Hierdoor kon de rappe rechtshalf ongestoord op Martijn afrennen en de bal langs hem heen in het doel schieten, 3-3.

De pessimisten onder de Driebergse spelers zagen de bui al hangen, maar gelukkig zorgde zonnige Bob voor een opklaring. Een corner vanaf rechts werd door specialist Veenendaal hoog voor de pot geslingerd. Von Giessen sprong, zag en overwon. Zijn kopbal liet het net bollen, 3-4.

Hierna kreeg het derde nog enkele goede kansen op de 3-5, maar helaas stierf een hakje van Kroon in schoonheid en schampte Fonteijne de bal in plaats van hem vol te raken. Zo leek de wedstrijd in een benauwde krappe zege voor het voorzichtig glimlachende derde te eindigen. Maar opeens verscheen er in de zestien een hoge bal vanuit het midden, die zo vreemd opstuiterde dat keeper Martijn het lederen monster niet in bedwang kreeg en hem slechts met twee handen kon wegslaan. De DOVO spits reageerde zeer alert, pikte de half weggewerkte bal op en schoot hem in het doel, 4-4.

In de resterende minuten zette FC Driebergen 3 nog wel alles op alles om een vijfde treffer te berwerkstelligen, maar toen een uithaal van Kevin op drie meter van de doellijn op miraculeuze wijze door het hoofd van de rooie keeper werd gepareerd wisten de Driebergenaren dat er vandaag wederom puntverlies geleden zou worden. Pleister op de wonden was het nieuws dat runner-up VVA uit tegen Scherpenzeel tegen een nederlaag was opgelopen, waardoor FC Driebergen 3 nog steeds twee overwinningen van het kampioenschap verwijderd blijft.

Opstelling: M. de Laat, T. Wieringa (B. Te Laat), K. van Daatselaar, S. Bruining, M. Schaap, K. van Woudenberg, E. Schenkels (B. von Giessen), A. vd Mispel, J. Marchal, J. Veenendaal, E. Kroon (L. Fonteijne)