Gelukkig gelijkspel FCD

FC Driebergen heeft na zijn teleurstellende nederlaag van vorige week tegen koploper FC Almere opnieuw puntverlies geleden. Op het slechte kunstgras, waar FC Driebergen verplicht moest spelen nadat het hoofdveld afgekeurd was door de vorst, waren de verwachtingen al dat het een moeilijk middagje kon worden tegen een technisch en snel spelend Cobu-boys uit Amersfoort. Al in de 3e minuut gaf Cobu-boys hun visitekaartje af met een gevaarlijk schot op de doellat. Het was dat doelman Michel van Bruggen in uitstekende vorm verkeerde anders was de ruststand van 0-0 niet bereikt. De weinige kleine kansen die men kreeg gingen dan jammerlijk verloren, er was te veel bal verlies en de felheid ontbrak om het deze goed spelende tegenstander moeilijk te maken.

Gelukkig een heel andere tweede helft met 2 wissels bij FC Driebergen. Paul van Hofwegen kwam in het veld voor Kevin van Woudenberg en Dobias Aldekamp voor Mathijs Brink, wat iets meer rust bracht en een beter bezet middenveld met Arjan Prijs als uitblinker die zich steeds beter binnen dit team gaat thuis voelen.

Maar ondanks een beter begin was het toch met een uitstekende aanval van Cobu-Boys die de leiding namen door onhoudbaar doelman Michel van Bruggen te passeren 0-1. De laatste wissel kwam ook in het veld. Robin Notenboom moest zijn plaats afstaan aan Nick Swaen. Wat FC Driebergen ook probeerde, men kwam bijna niet langs de goed verdedigde achterhoede van Cobu-Boys. Het werd een iets fellere strijd die uitstekend werd geleid door scheidsrechter H.Boon uit Benschop

Toen kwam de fatale 76e minuut. Doelman Michel van Bruggen reageerde te laat door zijn doel te verlaten bij een diepe voorzet van de tegenpartij en kwam heel ongelukkig in botsing ongeveer 10 meter buiten zijn strafschopgebied met zijn tegen stander en belette deze speler om door te breken en kreeg terecht direct rood. Daar alle wissels al verbruikt waren moest veldspeler Gerwin v/d Klift de keeperstrui aantrekken.

Na deze domper leek men vleugels te krijgen en zag je een verbeten vechtend FC Driebergen om er toch nog een punt aan over te houden wat uiteindelijk ook lukte. Een vrije trap in de 87e minuut werd vanaf 30 meter door Paul van Hofwegen hard in de kruising gejaagd: 1-1. Hierna was het toch nog FC Driebergen dat ondanks het ondertal kans zag om op voorsprong te komen, maar dat mislukte. Drie punten waren dan ook niet verdiend geweest.

As Zaterdag 2 Maart wederom een thuiswedstrijd en wel tegen De Posthoorn aanvang 14.30.