Geslaagde seizoensafsluiting FCD JO10-1

Grafisch Dienstencentrum Driebergen

Met een wedstrijdje van de vaders én moeders tegen hun voetballende zonen, een patatje met héél véél mayo, een keur aan zelfgemaakte salades en tot slot een ijsje heeft FCD JO10-1 het voetbalseizoen 2016-2017 op de laatste (!) dag van juni afgesloten.

Daarbij werden uiteraard het teammanagement en de trainers niet vergeten. Zowel Saskia en Edu Dorland, die alle organisatorische zaken rondom het team wederom tot in de puntjes regelden, als de oefenmeesters Martin Lahaije en Arnaud van Holst, die de jongens tactisch, technisch en mentaal op een hoger niveau brachten, werden uitgebreid in het zonnetje gezet.

Ook moest, helaas, afscheid worden genomen van twee spelers. Allereerst Jens Raaijmakers, de dynamische technicus op de rechtervleugel. Jens verhuist naar Almere, en gaat de kleuren van AS’80 gaat verdedigen. Lars Dorland,  de avontuurlijke, fysiek sterke en talentvolle linkerspits, speelt volgend seizoen wederom in FCD JO10-1, omdat voor de 9×9-competitie door de KNVB maar één dispensatiespeler (geboren in 2008) is toegestaan.

FCD JO10-1 heeft een lang en mooi seizoen achter de rug. Het team bleek twee competities lang (vaak veel) te sterk voor de Eerste Klasse, maar kwam er in de derde en laatste competitieronde in de Hoofdklasse achter dat op dat niveau uit een ander vaatje moet worden getapt. Desondanks een nuttige en zeer leerzame ervaring, die meegenomen wordt naar het nieuwe seizoen, waarin de spelers de kern van het nieuwe FCD JO11-1 gaan vormen.

Als voorbereiding op het 9×9 voetbal dat het team volgend seizoen gaat spelen werd met wisselend resultaat meegedaan aan twee 9×9 toernooien, bij Saestum (2e plaats) en VEP (5e plaats). Ook werd nog geoefend tegen CDW JO11-1 (nw) en Jonathan JO11-2 (nw). In beide wedstrijden bleek FCD JO11-1 (nw) een stapje verder dan de opponenten, getuige de ruime overwinningen: twee x 5-1.

Maar nu is het eerst tijd voor vakantie. Even de zinnen verzetten, tot rust komen, en het voetbal loslaten. Tot volgend jaar!