Geweldige wedstijdstart drijfveer tot nieuwe winst van Twee

DnA Organisatie en advies

Het was een zonnige herfstochtend toen de mannen van Twee zich op sportpark De Woerd verzamelden. Er stond een thuiswedstrijd tegen VSC 2 op het programma; een team met tot nu toe wisselende resultaten in de competitie. Om zeer goed aan de aftrap te verschijnen besloot Ben om de tegenstander tot in de puntjes te analyseren. Na het bekijken van wedstrijdbeelden kwam de succescoach in wording met o.a. de volgende bevinding: er zou zeer oude kale keeper in staan die in 1997/1998 voor het laatst naar een bal gedoken had.. tenzij hij de afgelopen week een extreme verjongingskuur had ondergaan in combinatie met het consumeren van 30 flessen Alpecin cafeïne shampoo was de keeper die aan de aftrap verscheen toch écht een andere..

Ok verder met de tactische bespreking van Ben. “We komen elke wedstrijd eerst achter. Nu maar eens een keer 1-0 voorkomen,” aldus de succcescoach in wording. De volgende 11 kregen het vertrouwen dit te gaan bewerkstelligen: motivational speaker Anton op de goal. Aanvoerder Jeroen, net klaar met een nachtdienst, stond samen met Marco, Kevin en Albin achterin. Op het middenveld mochten Jens, Sven, Stijn en Jelle in een ruitvorm creatieve dingen laten zien. Voorin een geroutineerd duo die in FIFA 18 perfect chemistry zouden hebben: Elmar en Jeffrey. De wissels bestonden uit de rotsen in de branding Mike, Mo en Miquel.

Maurice, Maarten en Tijn zijn bijna terug van knieblessures en we zien ze graag snel weer hun opwachting maken. Victor en Tim stonden op de lijst bij het Eerste en mochten daar hun kunsten vertonen.

De wedstrijd

Nadat Ferry de warming-up met zijn mobiel had vastgelegd kon er afgetrapt worden. Het plan was dus om zelf maar eens op voorsprong te komen. En dat lukte! Jef trapte af en gaf de bal aan Jelle. Die bezorgde het speeltuig bij Marco die op zijn beurt Jens strak inspeelde. In 1x ging de bal van de spelmaker naar Stijn die a la Dennis Bergkamp met zijn buitenkantje zijn directe tegenstander verschalkte. Een goede loopactie van Jef volgde en Stijn gaf de bal goed in de loop mee. Jeffrey stond 1-op-1 met de Alpecin keeper, bleef kalm en besloot de bal in de rechterhoek te plaatsen! 1-0. Wat een begin!

Kort hierna volgde al de 2-0! Een lange bal van specialist Marco kwam rechtsbuiten bij Jef terecht. Deze besloot de bal voor te geven op de bijgesloten Sven. De bal was perfect op maat en Sven volleerde de bal in 1x uit de lucht in de korte hoek! Een prachtige goal over drie schijven. Daarna nog een goal! Op aangeven van Sven werd door Jelle de 3-0 aangetekend.. althans dat dachten de mannen van Twee! Scheidsrechter Bekker keurde de goal af vanwege vermeend buitenspel, ondanks dat de grensrechter niet had gevlagd.

VSC begon, met hun twee behendige middenvelders, van zich af te bijten en hadden voor rust nog twee grote kansen om te scoren. De aanvoerder kwam met de bal de 16 in en Jeroen toucheerde de spelmaker zeer licht. De VSC’er liet zich zeer gemakkelijk vallen, maar scheidsrechter Bekker zag er genoeg in om een strafschop te geven. Er werd even geklaagd dat ie wel heel gemakkelijk gegeven werd, totdat de mannen van Twee zich realiseerden dat Anton op de goal stond. En die bewees, onder toeziend oog van ouders en dochter, weer een échte killer te zijn. Hij pakte de strafschop klemvast!

VSC bleef nog even aandringen, maar toen kregen ze een gele kaart. 10 minuten met 10 man verder. Ondanks dit ondertal ontstond er nog een levensgrote kans voor de bezoekers. Een snelle counter leidde tot een schotkans in de 16. Deze werd echter naast geschoten en zo kon er gerust gaan worden met de marge van 2.

De tweede helft ging Driebergen verder met goed voetbal spelen. De ingevallen Mo kreeg op rechts lekker veel ruimte om op te bouwen en combineerde er vrolijk op los met Jens, Jef, Elmar en consorten. Driebergen kwam weer steeds dichter bij het doel van VSC en dat resulteerde in een vrije trap op zo’n 20 meter van de goal. Sven, die heeeeel graag vrije trappen wil nemen keek Jef vragend aan, maar wist stiekem het antwoord al: deze bal was voor Jef. Elmar duwde de muur een paar meter opzij en Jef krulde de bal er netjes omheen. 3-0! Leuk feitje: Jef heeft al zijn genomen vrije trappen om de 16 gescoord.

Het Tweede wilde meer en bleef aanvallen. De ingevallen Mike kreeg een enorme kans, maar de linksbuiten miste de bal Amin Younes stijl. Het feit dat ie de bal op zijn scheenbeen kreeg hielp ook niet echt mee. Kort hierna een nog een hard schot op de lat van invaller Miquel na een snelle aanval.

VSC besloot nog een keer vol druk te zetten en instrueerden elkaar om tot agressieve intercepties over te gaan. De heren van Driebergen lieten zich echter niet intimideren en beten van zich af. Spel lag daardoor wel een aantal keer stil na overtredingen over en weer. Het leverde ook wat kramp gevalletjes op (Sven), waardoor Ferry ook regelmatig het veld in moest draven met de waterzak. Er ontstond kort een grimmige sfeer. De nummer 15 van VSC besloot dit sportief op te lossen door nog even een mooie panna te zetten. Jef was het slachtoffer. Goede nieuws: er werd weer gelachen op het veld (op één na dan).

Toen nog een mooie rush van Kevin, die van linksachter een aantal Utrechters passeerde, naar binnen sneed en schoot. Helaas voor Kevin op de paal. Elmar was echter alert en uit de rebound produceerde de geroutineerde spits weer een geweldige goal; vanuit een lastige hoek werd de bal met 120 km/u de verre kruising in geramd. 4-0!

Op het einde van de wedstrijd nog een zeer mooie pass van Jef die Elmar op het doel afstuurde. De centrale verdediger die Elmar achtervolgde had echter andere plannen en haalde Elmar neer in de 16. Je zou denken: een duidelijke strafschop, zeker na de makkelijk gegeven penalty in de eerste helft. Scheidsrechter Bekker zag echter niets in het voorval en liet doorspelen. Het kan niet beter worden gezegd dan door een ZDF-commentator bij een Bundesliga samenvatting: “Eine klare Fehlentscheidung!”

Kort hierna volgde het eindsignaal. Het Tweede bewijst met deze overwinning maar weer dat het entertaint. Naast het aantrekkelijke voetbal doen jongens als Tim, Victor, Stijn en Jelle ook met het vlaggenschip mee en laat assistent-trainer Ferry zien hoe je een derde helft goed uitspeelt.

Volgende wedstrijd: zaterdag 11 november thuis tegen Hercules om 11.30.

PS Bedankt IJsbrand voor het vlaggen van de tweede helft. En kom vaker vlagg.. eeh kijken 🙂