Goed spelend FC Driebergen wint van Aurora 2-0

Heiko Gorter Makelaars

In een aantrekkelijke wedstrijd tussen FC Driebergen en SV Aurora heeft de thuisploeg verdiend gewonnen. Na een doelpuntloze eerste helft werd uiteindelijk in de tweede helft de 2-0 eindstand bepaald. Door het stugge verdedigen van de gasten uit Werkhoven kon Driebergen de eerste helft moeilijk in hun spel komen. Driebergen controleerde de wedstrijd, maar het was Aurora die de eerste grote kans kreeg. Na 5 minuten spelen zag Michel van Bruggen een schot van afstand achter hem op de lat belandden. FC Driebergen kreeg na dit moment nog meer de controle. Vooral de beste man van het veld, Jelle Adema, was belangrijk als rustpunt en controleur op het middenveld.

Na diverse hoekschoppen kon de eerste grote kans pas in de 21e minuut worden genoteerd. Uit een hoekschop van Max Mehrengs kon Jelle van der Werf vrij koppen, maar pareerde de Werkhovense doelman deze inzet uitstekend. FC Driebergen bleef domineren, maar dat leverde nog geen doelpunten op. Op basis van het spelbeeld was die zeker wel verdiend geweest. Aan het einde van de eerste helft werd het nog even spannend voor het Driebergse doel. Via een scrimmage leek de bal in het doel te rollen, maar werd uiteindelijk de bal net voor de lijn tegengehouden. 0-0 ruststand.

De tweede helft begon weer met dezelfde basis elf. De thuisclub versnelde in hun spel en qua energie ging er een schepje bovenop. Het was de ijverige Sven Evers die met een geweldige kopbal de toeschouwers omhoog zag veren, maar de bal langs de verkeerde kant van de paal zag vliegen. De 50e minuut naderde en FC Driebergen kreeg zijn zesde hoekschop te nemen. De opgekomen Jelle van der Werf zorgde via een prachtige omhaal voor de openingstreffer.

Na dit doelpunt was het Aurora die probeerde een ommekeer te creëren en met veel opportunisme ten aanval trok. Het was de solide verdediging met Camiel Robbers en Hidde van der Werf die zich sterk staande hielden. Sterk in de duels en niet te passeren vandaag. FC Driebergen probeerde in de 70e minuut door wat wissels toe te passen de wedstrijd weer naar zich toe te halen. Abate Nyamsi werd vervangen door Daan Brouwer en Pim Noomen door Jordy van Haarlem.

In de 75e minuut veerde het publiek opnieuw op na een actie van Sven Evers. Na een heerlijke actie schoot hij rakelings over het doel. Dat had een beter lot verdiend. Het bleef lang 1-0 met natuurlijk vorige week nog in het hoofd. Echt grote kansen werden er niet gecreëerd door Aurora en in de 90e minuut bracht Sven Evers aan alle onzekerheid een einde. De goed fluitende arbiter Salamanakis (Utrecht) floot deze sportieve tweekamp even later af. Een verdiende 2-0 overwinning voor FC Driebergen.

Aanstaande zaterdag de belangrijke wedstrijd in Maarsenbroek. OSM’75 – FC Driebergen aanvang 14.30 uur.

Foto’s: Peter Beemer (SV Aurora)