Goed spelend Odysseus’91 te sterk voor FCD 1

FC Driebergen 1 mocht het deze week opnemen tegen de studenten van Odysseus. Vorig jaar werd ‘Ody’ net geen kampioen en ook in de nacompetitie werd op het laatst de promotie verspeeld. Ook nu draait Ody weer mee in de top van het klassement. FC Driebergen wist dus dat het een pittig middagje kon worden. Onder een heerlijke najaarszon werd er afgetrapt.
De wedstrijd begon onstuimig. FC Driebergen opende met een goede actie via Fabian Roelofs maar zijn voorzet wist Koen van Dijk niet te bereiken. Aan de andere kant was het de vaardige spits van Ody die zich vrij wist te spelen maar naast schoot. Na die eerste paar minuten ontspon zich een soort schaakspel. FC Driebergen probeerde via een goede opbouw tot kansen te komen en Ody probeerde door gegroepeerd te verdedigen en druk te zetten vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Beide ploegen hielden elkaar echter in evenwicht zodat er nauwelijks kansen te noteren waren. FC Driebergen leek een paar keer dreigend door te komen maar de eindpass was steeds net niet goed. Ook Ody werd een paar keer dreigend maar tot grote kansen leidde dit niet. Een minuut of vijf voor rust werd FC Driebergen echter wat slordiger en direct leverde dat twee grote kansen op voor Ody. Bijna werd slordig balverlies door Ody afgestraft maar keeper van Bruggen en een misser van Ody zorgde ervoor dat met de brilstand werd gerust.

In de rust werd besproken dat het slordige spel van de laatste minuten voor rust niet meer mocht gebeuren en dat er in balbezit eerder diepte moest worden gezocht. Daarnaast is het in dit soort wedstrijden belangrijk dat je niet achter komt maar wacht op die paar momenten die gaan komen.

In de beginfase van de tweede helft leek FC Driebergen het initiatief wat meer naar zich toe te trekken. Dit resulteerde in wat druk richting het doel van Ody wat achteruit moest en een paar corners weggaf. Uit een van die corners viel het eerste doelpunt van de wedstrijd: maar wel voor Ody. Uit een corner van FC Driebergen werd razendsnel omgeschakeld door Ody en ondanks een numerieke meerderheid achterin de verdediging wist Ody toch te scoren. Een perfect uitgespeelde counter. Dit was een flinke domper voor FC Driebergen. Nu moest men aanvallender gaan spelen tegen een ploeg die verdedigen tot kunst heeft verheven en ook nog eens beschikt over een aantal snelle en vaardige voorhoedespelers. Desalniettemin probeerde FC Driebergen wel de bakens te verzetten maar vandaag hadden teveel spelers net niet dat extraatje om zo’n wedstrijd open te breken. Er werd hard gewerkt maar kansen werden vrijwel niet gecreëerd. De verdediging van Ody gaf geen krimp en voorin maakte de spitsen van Ody steeds meer gebruik van de ruimte die FC Driebergen weg moest geven. Als Ody het vizier scherper had gehad dan had het zeker een aantal keer kunnen scoren.

Twintig minuten voor tijd probeerde trainer van der Kort met een aanvallende wissel het tij te keren. Verdediger Bjorn Geerding eruit, aanvaller Delfim Pedro Salazo erin. Even leek het erop dat dit wat effect sorteerde. Spits Koen van Dijk kreeg een kopkans en vleugelspeler Helder Pedro Salazo kreeg een schietkans maar dat leverde beide keren niets op. Door de aanvallende speelwijze van FC Driebergen kreeg Ody uiteraard meer ruimte. Een drietal grote kansen volgde maar keeper van Bruggen stond paraat of Ody miste. Het laatste kwartier van de wedstrijd ging FC Driebergen alles of niets spelen. En net in die fase werd de tot dan toe goed leidende scheidsrechter wat warrig. Zo floot hij een aanvallende actie van Ody om een onduidelijke reden af en gaf hij spits van Dijk een gele kaart terwijl er niets aan de hand was en een minuut later bestrafte hij eenzelfde actie van Ody helemaal niet. Dit kwam de wedstrijd niet ten goede. Vijf minuten voor tijd maakte de leidsman het wel erg bont. Een overduidelijke buitenspelsituatie, waarbij de assistent scheidsrechter van FC Driebergen overigens pas laat zijn vlag omhoog stak, liet hij doorgaan waardoor Ody scoorde. FC Driebergen boos, Ody blij maar ook zij gaven aan dat dit zeker 5 meter buitenspel was. De wedstrijd was toen gespeeld. Helaas werd de uitslag nog wat zuurder doordat in de allerlaatste minuut Jelle Adema voor een ongelukkige actie, waarbij hij de tegenstander per ongeluk raakte, een rode kaart kreeg.

Een verdiende nederlaag vandaag voor een hardwerkend FC Driebergen tegen een solide en sterk spelend Odysseus. De eerste periode is nu voorbij en de 8 punten die zijn behaald hadden er meer moeten zijn.

Volgende week start de tweede periode en laten we hopen dat FC Driebergen een goede start kan maken thuis tegen SEC; een stugge ploeg die al jaren meedraait in de derde klasse. We hopen u allen te zien om FC Driebergen 1 aan te moedigen.