Goede eerste helft brengt dames winst

Drankenspecialist de Mol
Zaterdag stond de tweede bekerwedstrijd op het programma voor VR1. Een week geleden werd er nog tegen HMS gespeeld (en gewonnen), nu tegen een andere Utrechtse club: Sporting ’70.

Vorig seizoen waren er al twee ontmoetingen in de competitie. Dit eindigde in een 2-2 gelijk en een 3-2 winst. Beide wedstrijden waren wel erg spannend gebleken, dus coach Ton zorgde dat de dames op scherp stonden.

De aftrap was voor Driebergen en het werd meteen duidelijk dat ze goed hadden geluisterd. In de eerste 5 minuten waren er vier grote kansen op de openingstreffer, waaronder een bal op de lat door midmid Aïsa en een schot met links van spits Irene. In de 14e minuut was het wel raak. Kim nam een vrije trap van minstens 25 meter. Ze schoot de bal prachtig in de rechterbovenhoek en liet de keepster kansloos. 0-1 voor Driebergen, dik verdiend. Hierna verslapte VR1 niet, ze bleven kansen creëren. Uit een corner kopte Irene richting goal, de bal had alleen te weinig snelheid en kon van de lijn worden gehaald.

Een tegenvaller in de 27e minuut, midmid Aïsa moest plots het veld af door last aan haar knie. Laurien (centrale verdedigster) ging het veld in zonder warm te lopen en er werd geschoven met een aantal posities. De Driebergse vrouwen wisten zich echter goed aan te passen. Het was zeker niet te zien dat Laurien nog koud in het veld stond, want ze was meteen fel en wist meerdere ballen af te pakken. Een andere verdedigster was minstens net zo fel, Lotte. Zo zette ze het tweede doelpunt ook op. Ze kwam goed voor haar man en wist de bal te veroveren, waarna ze de bal op de rechtsvoor Hinne legde. Deze hield haar hoofd koel, passeerde twee en schoot de bal in de korte hoek! 0-2 in de 31e minuut.

Dit was ook de stand waarmee de teams gingen rusten. In de rust werden de laatste twee wissels ingebracht: Ezgi kwam erbij in de aanval en Thirza in de verdediging.

De tweede helft begon zeker niet zo ‘spetterend’ als de eerste helft. Sporting was stukken gevaarlijker de kleedkamer uitgekomen. Het spel werd verhitter en de scheids maakte niet altijd de juiste beslissingen. Zo werd er een rare indirecte vrije trap gegeven buiten de 16. Kim die al eerder uit een vrije trap wist te scoren kreeg een legje en schoot de bal dit keer richting de linkerbovenhoek. De keepster wist deze goed te redden. Dit was een van de weinige kansen van Driebergen, de club uit Utrecht wist meer te creëeren. VR1 was echter aan het bikkelen. De middenvelders Maud, Tamara en Kim hadden het zwaar, maar ze bleven fel doorbikkelen. Keepster Floor, die in de eerste helft nauwelijks was getest, moest meerdere keren redding brengen. Zo redde ze een 1-op-1 en wist ze een bal ternauwernood met haar voet te keren. FC Driebergen hield vol, mede dankzij het geweldige optreden van Floor,  en trok de 0-2 over de streep.

Een goed begin van het seizoen met twee keer winst in de beker. De volgende wedstrijd is tegen Odysseus thuis om 10:00. FC Driebergen en Odysseus hebben nu beide 6 punten, de ontmoeting zal dus bepalend zijn voor de groepswinst.