Goede prestaties MO13-1 afgelopen weken

FCD MO13-1 uit tegen Saestum MO13-2

Afgelopen zaterdag was het zover. De MO13-1 speelde tegen de koploper Renswoude MO13-1.  Ging het ons lukken, om na een heel moeizaam begin van de competitie, de stijgende lijn door te zetten? Zouden we de koploper aan kunnen? We hadden deze wedstrijd versterking van Anya, Phine en Bieke. Eef was afwezig.  We begonnen iets later want Phine, Bieke, Elaine en Febe speelden vlak er voor nog mee met de MO11-1.

Gelukkig vond niemand het een problem om even te wachten. Roos starte op de goal. Wij begonnen de wedstrijd goed en hadden een duidelijk overwicht.  Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet direct. Toch kwamen we in de 15-de minuut op voorsprong na een mooie solo van Bieke op links en een hard schot in de linker hoek om het af te maken.

Ons overwicht zakte langzaam wat weg en de wedstrijd werd meer en meer een gelijkwaardige strijd. Het lukte ons niet meer om net als de wedstrijd tegen Saestum mooi aanvallend voetbal te spelen. Maar ja deze tegenstander was ook wel een stuk sterker en we kregen ook wel een stuk minder ruimte en tijd om te spelen.

Toch kregen de tegenstanders bijna geen kansen en wij kregen er nog wel een paar. Helaas scoorden zij heel onverwacht aan het eind van de eerste helft toch de gelijkmaker. Wel mooi afgemaakt maar toch jammer. De tweede helft bleef het gelijk opgaan maar hadden wij meer moeite om aanval en verdediging goed op elkaar te laten aansluiten.

Onze tegenstanders hadden het echter ook moeilijk en wisten daar geen gebruik van te maken. We kregen nog wel een paar goede kansen maar die gingen er niet in. Eindstand 1-1. Een welverdiend gelijkspel en goed gedaan tegen de koploper. Had er meer ingezeten? Wie weet, we mogen het in ieder geval dit weekend nog een keer proberen tegen Renswoude maar nu voor de bekercompetitie.

Verslag 5 oktober tegen Saestum

Zaterdag 5 okotober om 8:30 (best vroeg) traden onze meisjes onder 13-1 in Zeist aan tegen Saestum MO13-2. Deze keer met de vaste 8 speelsters, dus maar 1 wissel. In de eerste helft stond Eefje op doel. We begonnen de wedstrijd direct heel goed met een flink veldoverwicht. Het was wachten op een goal voor ons en die viel gelukkig ook.

In de 8-ste minuut maakte Febe met een mooi schot over de keeper de 0-1. Vanaf dat moment ging het snel. De 0-2 kwam ook van Febe en kort daarop de 0-3 en 0-4 door Elaine. Het hele team speelde heel erg goed. Veel mooie combinaties en uitgespeelde aanvallen. Verdedigend liep het ook uitstekend. Nisrine, Isa, Roos en Frederieke hielden de tegenstander heel goed in bedwang en begonnen de opbouw voor de aanval erg goed.

In de 17-de minuut weer raak en weer Febe met een mooi schot: 0-4. In de eerste helft liepen we uit naar 6-0. In de tweede helft kwam Febe op de doel en gingen Frederieke en Isa in de aanval spelen. We kregen in de tweede helft nog heel veel kansen maar de scherpte was nu en dan wel wat minder. Toch wisten we er nog 4 te maken: 2 van Frederieke en 2 van Isa.

Voor beide speelsters de eerste competitieterffers. Goed gedaan. Uiteindelijk wist Saestum ook een goal mee te pikken uit een rommelige situatie na een corner belandde de bal zomaar in ons doel. Eindstand 1-9 en een super geode wedstrijd gespeeld door het team.

FCD MO13-1 uit tegen Saestum MO13-2
FCD MO13-1 uit tegen Saestum MO13-2