Goede start ME1 in de voorjaarscompetitie

ME1 ook in warmere omstandigheden altijd een goed ingespeeld team

Zaterdag 23 januari speelde ME1 haar eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Na twee goede oefenwedstrijden ging het nu weer om de punten. Lange tijd was het onzeker of de wedstrijd doorgang zou vinden. Uiteindelijk bleek grasveld 5A bij Jonathan goed genoeg om op te spelen. Een deel was nog bevroren en een deel was modderig dus dat vergde wel enige aanpassing in het spel. En omdat de wedstrijd ervoor uitliep was het effect van de warming-up bij het eerste fluitsignaal om 9.45 uur wel een beetje weggevloeid.

De tegenstander was ME2 van Jonathan. Bieke was ziek, Jagmur ook (?) en alle assistent-coaches hadden andere verplichtingen. Toch stonden er weer veel ouders langs de koude lijn en ook de coach had het bibberend koud. Hij hoefde gelukkig weinig te doen. Keepster Eefje had ook weinig te doen omdat met name Phine maar ook Niscrine en Febe het achterin goed dichthielden, Jasmijn en Anouk goed op de bal naar voren zaten en aanvoerster Amber nam het team buffelend bij de hand. Natuurlijk was het linksbuiten Elaine die na 3 minuten de 1-0 hoog binnenschoot. Drie minuten later peerde Amber de bal snoeihard tegen de touwen (2-0). Dat ging lekker. Na een kans voor Rabia kwam rechtsachter Febe mooi op en schoot de bal ook al hoog en hard binnen (3-0). Elaine probeerde het nog een keer maar dit keer had zij geen succes. Uiteindelijk lukte het Amber nog een keer na weer goed doorzetten en strak afronden (4-0).

Na rust was het een beetje tam. Het wisselen van de linies zorgt altijd voor wat onrust en Febe moest op doel twee keer (goed) reddend optreden. Schoten van Nisrine en Eefje troffen geen doel en dan is het natuurlijk aan onze kant wel opeens raak (4-1). Even leek het erop dat Jonathan terug zou komen maar het sterkteverschil was te groot. Rabia had weer een aantal mooie acties over links en uit één daarvan schoot zij heel beheerst de 5-1 binnen. Nisrine maakte het met nog twee doelpunten af op 7-1. De strafschoppen waren met 4-5 voor Jonathan waarbij Anouk, Nisrine, Elaine en Phine mooi raak schoten.

Op naar volgende week thuis tegen Delta Sport ME2.

Het was koud en mistig in Zeist maar ME1 had er geen last van.
Het was koud en mistig in Zeist maar ME1 had er geen last van.
ME1 ook in warmere omstandigheden altijd een goed ingespeeld team
ME1 ook in warmere omstandigheden altijd een goed ingespeeld team