Grillig competitieslot FCD JO11-1

Muta Sports

Na de verrassende 4-3 winst tegen de uiteindelijke kampioen Hoogland  JO11-1 kende FCD JO11-1 een grillige prestatiecurve aan het einde van de voorjaarscompetitie. De hoogvliegers in de Hoofdklasse 4 werd vaak prima partij gegeven. Zo verspeelde één van de titelpretendenten op een zwoele doordeweekse lenteavond in Driebergen zijn kansen op de kampioensschaal. Maar tegen gelijkwaardige opponenten en de laagvliegers werden onnodige nederlagen geleden. Een korte samenvatting van het competitieslot van FCD JO11-1.

Een week na de daverende surprise tegen Hoogland JO11-1 trad FCD JO11-1 in Soest aan tegen titelkandidaat VVZ ’49 JO11-1. Tot 10 minuten voor tijd wisten de hemelsblauw-witten redelijk stand te houden (2-2, via twee treffers van Julian), maar daarna maakte de thuisploeg met drie snelle treffers het verschil: een 5-2 nederlaag.

Zeven dagen later zat het venijn van de uitwedstrijd tegen middenmotor BFC JO 11-2 in de staart. Via Julian werd snel na de aftrap de leiding genomen (0-1). In het vervolg keerde BFC JO11-2 de wedstrijd (2-1), maar toen Floris v.R. in de slotminuut de gelijkmaker aantekende leken de ploegen de vrede met een gelijkspel te gaan tekenen. Een discutabel Bussums doelpunt in de blessuretijd doorkruiste dat scenario: 3-2 verlies.

Op donderdagavond 17 mei kwam de (op dat moment) lijstaanvoerder Focus ’07 JO11-1, ondersteund door een grote en luidruchtige supportersschare, naar Driebergen. De Albicelestes waren voetballend grote delen van de wedstrijd de onderliggende partij, maar toonden veel strijdlust én dodelijke efficiëntie in de afronding. Daarnaast was goalie Luke deze avond, op drie momenten na, schier onpasseerbaar: 4-3 winst.

Dat huzarenstukje kon anderhalve dag later op bezoek bij de nieuwe virtuele koploper JSV Nieuwegein JO11-1 niet worden herhaald. Na een goede openingsfase liep FCD JO11-1 ongelukkig tegen een doelpunt aan, en kon de ploeg de opgelopen schade in het restant van de verder gelijkopgaande wedstrijd niet meer repareren: 1-0 verlies.

De laatste thuiswedstrijd, op 26 mei tegen Delta Sports ’95 JO11-1, werd een waar doelpuntenfestijn: 7-3. De gasten hadden hun zaakjes vooral tactisch beter voor elkaar dan FCD JO11-1, maar omdat bijna iedere Driebergse aanval een goal opleverde bleven de punten na een 5-2 ruststand op De Woerd. Doelpuntenmakers op deze snikhete zaterdagochtend waren Floris v.R. (4x), Julian, Vico en Kasper.

Op donderdag 31 mei stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, uit tegen hekkensluiter UVV JO11-2. Onder tropische omstandigheden (28°C) liet FCD JO11-1 zich in de tweede helft door de rode lantaarndrager de kaas van het brood eten. Want na een ruststand van 1-1 (doelpunt FCD JO11-1: Kasper) werd UVV JO11-2 in een tijdsbestek van 10 minuten zo ongeveer een vrije doorgang naar het doel gegeven, en vier tegentreffers geïncasseerd: 5-1. Een toch wel onverwachte nederlaag.

Een groot woord van dank nog aan Martin en Arnaud, de trainers, én José, de teammanager. Dankzij dit drietal hebben de mannen van FCD JO11-1 met veel plezier hun sport tijdens het seizoen 2017/2018 kunnen beoefenen. Nog drie (inmiddels twee) toernooien, en dan de kicksen in het vet, lekker voor de buis het WK 2018 gaan volgen, en de voetbalbatterij opladen voor het nieuwe seizoen 2018/2019. Fijne vakantie!