Grote Clubactie-winnaars bezoeken FC Utrecht-Feyenoord.

Grafisch Dienstencentrum Driebergen

19 januari 2014

Zondagmiddag 13:00. Aan het einde van de Hoendersteeg stond een grote bus gereserveerd voor de winnende teams van de Grote Clubactie. Het was een bont gezelschap met ouders, coaches, teamleiders en natuurlijk onze pupillen uit de E2, E6 en F4. In totaal waren we met 48 man.

De bus vertrok om 13:15 richting stadion Galgenwaard, maar niet voordat onze in-house-Van Asperen-bakker Patrick Jansen ons zijn zelfgebakken blauw/wit besprenkelde donuts voorschotelde. Wat een traktatie, hulde!

Onderweg werd er nog stevig op ons ingepraat door Arnaud van Holst (E6) opdat we elkaar niet uit het oog zouden verliezen, maar al snel daarna werd het gelukkig weer vanouds gezellig in de bus.

Er werd zo her en der luidruchtig om een blockbuster op de Tv-schermen gevraagd, maar dit had niet het gewenste effect. Onze chauffeuse bleef correct doch onverbiddelijk.

Ergens bij Bunnik werden de ruitenwissers ingeschakeld maar toen we bij Lunetten in de file aansloten, was het wolkje alweer uitgeregend en hebben we de verdere middag van de weergoden geen last meer gehad.

Even later steeg er een luid gejuich op toen de lichtmasten en de contouren van het stadion zichtbaar werden. Eenmaal bij de Kromhout kazerne geparkeerd en na een wandeling om het stadion, belandden we uiteindelijk in vak N, waarvandaan we een prachtig zicht hadden op de grasmat.

Na een klein half uurtje volgde het eerste fluitsignaal en nog geen 12 minuten later stond FC Utrecht al op voorsprong en lalde de Bunnik-side Feyenoord-liederen. De lokale Driebergen-jeugd liet zich natuurlijk ook gelden en daar zijn ze in de Domstad voorlopig nog niet over uitgepraat. Dit alles was echter van korte duur en in de rust stonden de Utrechtenaren al met 2-3 achter…

De plasgeitenbreiers Patrick, Arnaud en de andere coaches fungeerden overigens ook als obers, want we werden overspoeld met heerlijkheden in de 15 minuten pauze.

De wedstrijd werd vervolgd, hoewel de F4-pupilllen, waarschijnlijk om warm te blijven, hun eigen wedstrijdjes ‘uitvochten’ op de tribune. Op den duur bleek Feyenoord deze middag ver boven Utrecht uit te stijgen en de einduitslag werd 2-5. Waarom Steve de Ridder tot ‘man of the match’ werd uitgeroepen, bevreemdde menig toeschouwer dan ook.

Toen de meeste tribunes redelijk ontruimd waren, daalden ook wij af in de betonnen gracht en eenmaal het stadion verlaten, zagen we onze heerlijk voorverwarmde touringcar alweer staan.

Nagenietend en met grote praatjes wisten we na een half uurtje tot Driebergen door te dringen en kunnen we terugkijken op een fantastische middag mede mogelijk gemaakt door ZAM te Doorn.

Uw rapporteur ter plaatse.