Grote domper voor FC Driebergen

Hoenderdaal

In misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen 2017/2018 heeft FC Driebergen een pijnlijke nederlaag geleden tegen mede degradatie kandidaat Voorwaarts uit Utrecht met 3-2.
Een uitslag die pas tot stand kwam in de blessure tijd de 93e minuut.

FC Driebergen begon de wedstrijd met maar een doel om de 3 punten mee naar Driebergen te nemen. Wat spel betreft leek dat ook zo, een zeer aanvallend FC Driebergen probeerde al snel een voorsprong te forceren en het was een massaal terughoudend Voorwaarts die alleen maar de counter probeerde te hanteren.Wat al in de 10e minuut leidde tot de 1-0 voorsprong,geheel uit het niets een slordigheid in de achterhoede van FC Driebergen werd goed afgestraft. Deze tegenslag gaf de Driebergse aanhang toch nog de moet om de wedstrijd met vertrouwen tegemoet te blijven zien.

Na diverse mogelijkheden van de aanvallers van FC Driebergen die geregeld gevoed werden door de goed spelende Sven Evers en Pim van Amerongen maar hieruit geen echte scorings kansen kregen. Zo bleef het spannend en brak de rust met een 1-0 achterstand.

In de rust zei de trainer Wouter v/d Berg geduld blijven houden en als er binnen 15 minuten niet gescoord wordt gaan we er een verdediger uithalen voor een aanvaller.
En wat gebeurde er in de 57e minuut wederom een snelle counter die tot hoekschop werd verwerkt en uit deze situatie de thuisclub zeer tegen de verhouding in de 2-0 op het scoringsbord bracht.
In deze periode kreeg Voorwaarts nog wel kans op de 3-0 met 2 opgelegde kansen maar gelukkig was op dat moment het geluk aan de Driebergse zijde.
Kevin v/d Burgt werd gewisseld en Max Mehrings de snelle O19-1 spelende voorhoede speler werd zijn vervanger. Dat leidde tot nog meer druk op de achterhoede van Voorwaarts en het was spits Koen van Dijk die wat meer hoop gaf door de 2-1 in de 73e minuut te scoren. Gevolgd in de 83e minuut met de 2-2 van Max Mehrings.

Hierna rook Driebergen de winst maar tot op dat moment goed leidende arbiter raakte door de hecktiek het overzicht helemaal kwijt en bestrafte een harde tackel op Jelle Adema niet en dat leidde tot frustraties met een rode kaart voor dezelfde Jelle Adema (2x geel) en onze trainer Wouter v/d Berg moest achter de hekken. Toen kwam de al gememoreerde blessure tijd en het was het massaal aanvallend FC Driebergen dat de verdediging los liet en in de 93e minuut de counter weer fataal werd 3-2.
Direct na dit doelpunt floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en vielen de spelers van FC Driebergen van ellende op de grond.

Een pijnlijke nederlaag met nog 5 wedstrijden voor de boeg is het gat met Voorwaarts nu 6 punten en met SVM nog 3 punten maar beide verenigingen hebben een beter doelsaldo.
Zaterdag as 14 april de uitwedstrijd tegen Everstein(Everdingen bij Vianen) aanvang 14.30