Grote teleurstelling voor FC Driebergen Zaterdag 1

Thesio ICT Professionals

In deze echte degradatie wedstrijd was het belang heel groot, wie als overwinnaar van het veld zou stappen of de thuisclub DOSC of FC Driebergen. Aan een gelijkspel hadden beide teams niets aan dus ging men voor de volle winst en dat bleek vooral bij de thuisclub het geval die met hun snelle flanken al snel het ene na het andere gevaarlijke moment creëerde. 0Het werd al binnen de minuut gevaarlijk doordat het eerste bal contact van doelman Michel van Bruggen bij de tegenstander kwam en jammerlijk en geschrokken van deze kans faalde hij. Het was DOSC dat de wedstrijd goed begon en de Driebergse toeschouwers vonden dat FC Driebergen te veel afwachtte en het leek of men angst had voor het resultaat, te gespannen met het belang van deze wedstrijd.
Het was wel te danken aan de weer zeer ijverige Robin Notenboom dat men toch aan wat aanvallen kwam maar deze konden niet echt een gevaar voor de DOSC doelman worden. De wedstrijd kabbelde voort en doelman Michel van Bruggen moest in de 43e minuut nog een knappe redding doen anders was de ruststand geen 0-0 gebleven. Rust 0-0 Waar men in het Driebergse kamp vrede mee had.

Een tweede helft die een meer aanvallend FC Driebergen zag en diverse kansen kreeg om de wedstrijd te doen kantelen in Driebergs voordeel maar zowel de al genoemde Robin Notenboom als Mathijs Brink wiste de hun geboden kansen niet te benutten. In de 68e minuut kwam de eerste wissel, Elmar van Doorn werd gewisseld voor Nessi Alshiekhy die meer snelheid in de voorhoede bracht en ook direct voor gevaar zorgde voor het doel van DOSC. Even later moest Thomas Meeles zich laten vervangen door Bjorn Geerding.
De wedstrijd naderde zijn einde maar voor dat het zover was gebeurde er van alles heel Driebergen veerde in de laatste 15 minuten diverse keren op om een doelpunt toe te juichen maar zowel Mathijs Brink zelfs twee maal en Robin Notenboom faalde in hun pogingen om op voorsprong te komen.

Een doelpuntloze wedstrijd waar ondanks alles, beide teams zich mee zouden verzoenen maar tot ontsteltenis van alles wat FC Driebergen was kwam DOSC in de laatste seconden van de blessure tijd uit een laatste hoekschop op een 1-0 voorsprong door een klutsbal binnen de 5 meter die tegen een achterhoede speler zijn scheenbeen kwam en zo in het doel rolde.

Vreugde in het Den Dolderse kamp maar zeer, zeer, grote teleurstelling bij FC Driebergen dat ondanks hun inzet met lege handen huiswaarts keerde.

Zaterdag 5 maart de thuiswedstrijd aanvang 15.00 FC Driebergen – SVM (Maartensdijk)