Hattrick Jordi Hoedeman bezorgt FC Driebergen overwinning

Nozawa

Op een zonovergoten sportpark De Woerd heeft FC Driebergen een klinkende overwinning behaalt op het Zeisterse Patria.
Een uitslag die eigenlijk veel groter had moeten zijn maar vooral in de 1e helft stonden paal en lat een hogere score in de weg. Vooral in het eerste gedeelte van de wedstrijd was FC Driebergen oppermachtig tegen een matig spelend Patria.

Het was Sven Evers die in de 17e min. met een kopbal de bovenkant van de lat raakte en 10 minuten later was het Paul van Hofwegen die uit een hoekschop de afgeslagen bal voor zijn voeten kreeg en keihard uithaalde, strak tegen de touwen 1-0 .

Hierna volgde er een regen van hoekschoppen die allemaal niets opleverde .
In de laatste minuut van de 1e helft was er nog een prachtige aanval ingeleid door de weer keihard werkende Lucas van Druten via Jelle Adema voorzet naar Abate Nyamsi die ook de bovenkant van de lat raakte .Rust 1-0.

Met de zelfde 11 spelers begon FC Driebergen met het 2e bedrijf wat al direct een goede aanval opleverde, ingeleid door de goed spelende Victor van Andel over links maar zijn voorzet naar Michel Hoekstra (die weer de pech had om niet te scoren )
wiens kopbal keihard de lat raakte. dE kansen bleven groeien zonder dat het een doelpunt opleverde.

Maar zolang het maar 1-0 blijft is het altijd oppassen voor een uitval van de tegenpartij en die kwam er ook in de 55e minuut toen Patria een 100% kans kreeg maar die ze niet verzilverde.

De 1e wissel vond toen ook plaats Roel Brinkers kwam in het veld voor Jesper van Doesburg. Even later gevolgd door een vrije trap van ongeveer 20 meter die Paul van Hofwegen keihard tegen de paal trapte.

Het kon niet lang meer duren zo zag het er uit dat de thuisclub de score naar 2-0 moest brengen en dat gebeurde ook in de 65e minuut na een goede voorzet van Lucas van Druten die beheerst werd afgerond door Jordi Hoedeman 2-0. Gevolgd door een paar minuten later wederom de ijverige Jordi Hoedeman die er 3-0 van maakte. Hierna kwamen Jesse v/d Boomen in het veld voor Victor van Andel en Pim Noomen voor Sven Evers.

In de 72e minuut raakte ook Roel Brinkers met een uitstekende kopbal de lat. Een ongelukkig moment voor de achterhoede van Patria in de 80e min.door een eigen doelpunt te scoren door toedoen van Michel Hoekstra 4-0. De kansen stapelden zich op en in de 83e min kreeg Jordi Hoedeman zijn echte Hattrick (3 doelpunten in een helft)door zijn eigen goede werk en die deze beloond zag en 5-0 op het scorebord zag staan.

Hierna kreeg FC Driebergen nog volop kansen om de score te verhogen maar de goed keepend doelman van Patria voorkwam een grotere nederlaag.

Zaterdag as 18 mei 2019 de uitwedstrijd in Soesterberg tegen ’T Vliegdorp aanvang 14.30