HDS maakt einde aan zegereeks van MO15-1

Hoenderdaal

Na de degelijke overwinningen op Schalkwijk en FZO stonden voor MO15-1 in één week tijd wederom drie wedstrijden op het programma. De bekerwedstrijd tegen HDS was een inhaalwedstrijd op woensdag 24 november. Maar eerst was het de beurt aan UVV om op zaterdag 20 november kennis te maken met de sterkte van MO15-1. Het begin was een beetje aftastend van beide kanten. UVV stond net onder FCD in de stand en had een aantal behendige speelsters op het middenveld. De eerste kans was voor FCD en daarna volgden er meer. Toch moest de keepster van de eerste helft Sonne nog reddend optreden. En opeens stond het 2-0 voor FCD door Phine en Berber (mooie aanval over drie schijven). Op slag van rust leek Jessie (op de doellijn) zelfs de 3-0 te maken maar via de onderkant van de lat verdween de bal weer in het veld. Met Isabel op doel ging FCD daarna door met aanvallen waarbij UVV af en toe een dreigende counter had. Isabel stond echter goed op haar plaats. Maria schoot de 3-0 binnen en toen was het tijd voor het Anouk-kwartiertje in de spits. Dit keer legde zij er drie in. Omdat tussendoor onder andere Phine het net niet meer kon vinden, werd een mooie 6-0 overwinning geboekt.

Vol goede moed werd dan ook uitgekeken naar het bekerduel met HDS MO15-2. Deze tegenstander speelt 1 divisie hoger maar daar was zeker in het begin weinig van te merken. Helaas waren Mirthe en Sofie ziek waardoor de linkerkant aangepast moest worden. Met Fenna van MO13-1 stond gelukkig een echte keepster op doel en zij deed dat prima. Na een aantal corners voor FCD waarbij Isabel een keer de paal raakte, was het eindelijk raak via Phine (1-0). Langzaam werd FCD echter in slaap gesust. Het was niet helemaal duidelijk waar de kracht van HDS lag en de 2-0 leek in de lucht te hangen. Opeens kreeg FCD een strafschop tegen (ongelukkige handsbal van Margot) en mocht HDS daarna rustig in de 16 overspelen tot een speelster besloot de bal erin te schieten. HDS bleek veel sprint- en schietvermogen te hebben waardoor elke bal die hard naar voren werd geschoten voor gevaar zorgde. En zo viel ook na rust de 1-3. Anouk leek de 2-2 erin te schieten, de bal werd meteen naar voren geschoten, de verdediging stond te ver naar voren en een snelle HDS-speelster kon alleen op Fenna af gaan.

Natuurlijk pikte Anouk haar doelpuntje toch nog mee (2-3) en bleef FCD gaan voor de 3-3. Over en weer waren er kansen maar FCD kon niet genoeg kracht meer in de doelschoten leggen en Fenna redde een aantal keer. Vlak voor tijd werd er dan toch nog gescoord maar helaas was het HDS dat de 2-4 maakte. Jammer genoeg was MO15-1 hierdoor uitgeschakeld in de beker maar gelukkig gaat het in de competitie erg goed. Toch zal het waarschijnlijk nog enige tijd duren voordat er weer gevoetbald kan worden. Want de competitiewedstrijd tegen Vriendenschaar kon helaas geen doorgang vinden in verband met teveel zieken aan de kant van de tegenstander en door de nieuwe corona-maatregelen zullen laagvliegers Brederodes en Delta Sports even moeten wachten plus zelfs de laatste speeldag van 2021 met de absolute topper tegen Kromme Rijnstreek is onzeker. Daarom werd er afgelopen zaterdag een training ingelast en zal de MO15-1 de komende tijd de trainingen vervolgen om op tijd klaar te zijn voor een hopelijk succesvol vervolg van de competitie. Er staat zelfs een toernooi op zaterdag 15 januari 2022 in Zwolle gepland maar of dat doorgaat?