HEBBEN JULLIE HET AL GEHOORD???

Hoenderdaal

Dames en heren, jongens en meisjes: Jeroen Rook heeft gescoord! De vaak onbegrepen speler was na afloop van de wedstrijd zeer uitbundig! En terecht, want het was een goal van jewelste! Iedereen die de kantine binnenwandelde werd door Rook aangesproken. “Hebben jullie het al gehoord?” of “Ik moet je even wat vertellen” waren veelgebruikte openingszinnen.
Ook de mensen die het zelf gezien hadden werden constant herinnerd aan het bijzondere moment. Als gevolg van zijn staaltje techniek aast de verdediger nu op een plekje voorin. En door de blessures van aanvallers Jef en Marijn weet je het maar nooit… de blonde Giroud staat in ieder geval klaar!

De voorbereiding
Eenmaal in de bespreekruimte meldt Ferry Badoo dat hij aanblijft bij het Tweede volgend seizoen. Maar.. als we de reglementen erbij pakken zal de stemronde onder de spelers de doorslag geven of Mr. Badoo mag blijven. Dus Ferry: geef de spelers alles wat ze nodig hebben de komende periode! Dan maak je de meeste kans dat je blijft.

De mannen van het Tweede mochten aantreden tegen Voorwaarts. De voorgaande pot tegen de Utrechters was een hele lastige; één die door de individuele klasse van Elmar beslist werd. Trainer Ben wilde niet weer zo’n spannende wedstrijd. Zodoende gaf de oefenmeester het team de opdracht om met goed voetbal snel een flinke score neer te zetten. Wat trainer Ben echter vergat is dat 95% van het Driebergse ensemble Mooi-weer-voetballer is. En van een lekker weertje was geen sprake..

De volgende 11 spelers mochten de Russische Beer en het stugge Voorwaarts trotseren: Anton, Maarten, Jeroen, Marco, Victor, Jens, Mau, Albin, Mike, Elmar en Jelle. Mo, Miquel en Colin mochten in agonie op de bank plaatsnemen. Oh en voordat iedereen het vergeet: Jeroen Rook heeft gescoord! We bespreken het zo nog een keer, wees niet ongerust. Maar onthoud het tot die tijd goed!

De eerste helft
Onder erbarmelijke weersomstandigheden werd er afgetrapt. Voorwaarts had er duidelijk meer zin in! Vanaf de aftrap zetten de Utrechters de Driebergenaren vast. Ondanks de grote druk werd er weinig gecreëerd door prima verdedigend werk. Het was alleen lastig opbouwen doordat Voorwaarts het gelijk vast zette.
Rook zag dat zijn maatjes het moeilijk hadden en besloot zelf maar eens naar voren te gaan. De routinier zet de aanval zelf op door Jelle in te spelen. De spits kaatst de bal goed op de bijgesloten Albin. Ondertussen is Rook al met zijn loopactie naar voren bezig en is al op lijn met de Utrechtse verdediging. Albin ziet dit en stift de bal met succes over de verdedigers heen. Rook neemt de bal uitstekend met zijn borst mee en rond keurig af! Een echte spitsengoal! Zou het zijn nieuwe kapsel zijn of leunt Rook gewoon op al zijn ervarenheid? Of wellicht een combinatie van beide?

Rust
Ben geeft aan hoe beter met de weersomstandigheden te gaan. “Door de harde wind moeten alle ballen strak over de grond,” aldus de oefenmeester. Er ligt bovendien veel ruimte achter de verdediging door de hoge druk van de Utrechters. De spitsen moeten die ruimte vinden en de middenvelders moeten voor aanvoer zorgen.

De tweede helft
Er werd van beide kanten beter gevoetbald. Een mooie pass van Voorwaarts valt tussen verdediging en keeper. Marco is iets eerder bij de bal dan de spits en in een uiterste inspanning weet de routinier terug te tikken op Anton. De sluitpost, die zijn eerste thuiswedstrijd in competitie noteerde, pakte de bal. Gelukkig geen terugspeelbal volgens arbiter Schornagel.

De wedstrijd wordt uiteindelijk beslist door twee 30-plussers; Jens krijgt de bal op het middenveld en heeft oogcontact met Elmar. De spits weet precies wat ie moet doen: achter de verdediging kruipen. Jens schat dit goed in en levert een fenomenale steekpass af, waarmee hij Elmar 1-op-1 met de keeper zet. De routinier faalt niet en rondt beheerst af. 2-0! Een belangrijke goal aangezien Voorwaarts ervoor blijft vechten.
Bij wat gevaarlijke corners van Voorwaarts traden Anton en Marco, die een bal van de lijn haalt, zeer alert op. Het eindsignaal volgt en iedereen kon Rook gaan feliciteren. Want ja: hij had gescoord!!

Niet geheel onbelangrijk: met de drie punten op zak blijft het Tweede meedoen om de prijzen. De ontknoping nadert!!

Nog zeven potjes te gaan. Volgende wedstrijd: zaterdag 24 maart uit bij DHSC om 10:30.