Hendrikus Albertus van Schaik is niet meer

Thesio ICT Proffesionals

Het oudste lid van FC Driebergen is na een actief en sportief leven op 10 november 2022 overleden. Henny, geboren en getogen in Driebergen-Rijsenburg is 93 jaar oud geworden, een respectabele leeftijd, voor een echte levenskunstenaar.

Een paar weken geleden was hij nog op onze club bij een wedstrijd van het eerste elftal. Met dank aan Herman die hem vele jaren thuis ophaalde en meenam naar uit- en thuiswedstrijden. Henny genoot van het spelletje gaf ook graag zijn mening over het getoonde spel.

Kwam Henny op de club dan werd die begroet met ”Hé muisje, ben je er weer”. Als echte supporter had hij een toeter bij zich, waarmee hij de keeper van de tegenstander bij de les hield. Soms ook een rolfluitje waarop hij feestelijk kon blazen. Met Henny in de buurt was het altijd lachen, tijdens en na de wedstrijd.

Voor onze club was hij belangrijk, hij had een duurzaam lidmaatschap van meer dan 60 jaar, waarin hij begon als verdienstelijk voetballer tot zijn 50ste. Vanaf zijn 45ste was hij jeugdscheidsrechter en daarmee ging hij door tot zijn 84ste! Een hele trouwe en fijne vrijwilliger met een prachtige staat van dienst. Als blijk van waardering kreeg Henny in 2021 een oorkonde van FC Driebergen uitgereikt als “Oudste lid van FC Driebergen”.

Henny fietste nog tot op hoge leeftijd en was ook altijd in voor een dolletje. Zo ging die op de fiets naar een uitwedstrijd tegen Sterrenwijk op Zoudenbalch in Utrecht. De uitslag weten we niet meer, maar toen Henny terug moest kwam Hans van Vugt hem tegen. Beteuterd meldde Henny dat z’n fiets op slot zat en dat hij de sleutel kwijt was. Hans zei dat is geen probleem, gooi je fiets maar achter in de auto en dan breng ik je wel naar huis. Thuis aangekomen vroeg Hans, heb je geen reservesleutel? Het antwoord van Henny was ja, die heb ik in mijn zak!

Als een van de oud coryfeeën wilde Henny het CDN clubhuis niet zo maar laten afbreken. Vlak voor de sloop in 2014 haalden de mannen van het eerste uur de eerste steen uit de muur. Deze steen is daardoor bewaard gebleven!

   

Bij de opening van ons nieuwe clubhuis in 2015 was Henny uiteraard ook aanwezig. Hij was toen zo enthousiast dat hij als 86 jarige aankondigde om weer als scheidsrechter te gaan beginnen om de F-jes te gaan fluiten! Dit was Henny ten voeten uit.

Van de opening van het nieuwe clubhuis is gelukkig een filmpje bewaard gebleven. Dit filmpje van 10 minuten bevat ook een interview met Henny (vanaf minuut 4). Het filmpje laat ook zien hoe snel de tijd gaat en hoe belangrijk is om van elkaar en de positieve dingen in het leven te genieten.

Met onze Henny, “Hé muis” verliezen we een markante persoonlijkheid, een trouw lid en fantastische vrijwilliger. We zullen hem missen, maar velen zullen als ze een toeter of rolfluitje horen met een glimlach aan hem terugdenken!

We wensen de familie veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Namens het bestuur van FC Driebergen.