Herboren FC Driebergen wint van Jonathan

Grafisch Dienstencentrum Driebergen

FC Driebergen heeft afgelopen zaterdag een uitstekende prestatie verricht door in Zeist Jonathan te verslaan met 0-2 een uitslag die zeer zeker hoger had moeten zijn vooral na aanleiding van de vele kansen die de voorwaartse kregen. Kansen die men zelf schiep maar of te gehaast of niet zuiver geschoten werd.

Al in de 1e minuut gaf de matig leidende arbiter een gele kaart aan onze rechtsachter Thomas Meeles wegens een overtreding( een beetje kinderachtig gegeven ) Maar Meeles heeft ondanks dat hij eigenlijk met de handrem verder moest spelen om geen 2e kaart te pakken zeer goed gespeeld en samen met Maarten Noordijk de verdediging goed gesloten hield. Maar de absolute man van de wedstrijd werd Jeffrey Veenendaal die over de hele wedstrijd een uitstekende indruk maakte door veel met goede passes te strooien en keihard werkte. Het was FC Driebergen die van af het begin de toon zette met al binnen 15 minuten 4-5 dotten van kansen kreeg. Wat uiteindelijk in de 22e minuut beloond werd, een diepe bal van achter uit werd uitstekend door Mathijs Brink die vanwege zijn snelheid zijn tegenstander geheel voorbij liep en beheerst in de linker beneden hoek scoorde 0-1 een dik verdiende voorsprong.

Toen brak er een fataal moment aan het was de 24e minuut toen een zeer harde actie van de nr 5 Bart Rijnja van Jonathan met een terechte rode kaart bestraft werd,dus 10 tegen 11. Er brak door de meerderheid meer ruimte voor FC Driebergen aan die daar gretig van gebruik maakten en de ene na de andere kans kregen maar zonder resultaat. Er kwamen bijna allemaal doelrijpe kansen voor Pascal van Doorn(4) ,Mathijs Brink(3), Jeffrey Veenendaal(2) maar allen misten jammerlijk. In de 38e minuut de eerste echte kans voor Jonathan die zagen hun inzet boven op de lat belanden.
Maar het verdiende antwoord kwam aan de andere kant een geweldige pass van Jeffrey Veenendaal kwam bij Pascal van Doorn terecht en deze speler deed zijn werk nu goed en passeerde de Jonathan keeper beheerst 0-2.

De 2e helft was er een van mindere kwaliteit, je zag dat Jonathan probeerde de aansluittreffer snel te forceren maar de al geroemde achterhoede deze middag van FC Driebergen gaf geen krimp. Heel langzaam kreeg FC Driebergen weer het overwicht en de al besproken vele kansen die een groter voorsprong in de weg stonden waren de vele missers die dit veroorzaakten. Jonathan kreeg deze 2e helft nog wel een paar kansjes maar zagen deze net naast en over het doel gaan.

Halverwege deze helft werd het iets grimmiger en zag je dat Jonathan niet opgewassen was tegen deze achterstand en de frustratie toenam wat leidde tot wat onenigheid op het middenveld maar na dit was opgelost zag je dat het er niet vriendelijker op werd.De inmiddels ingevallen Nessi Alshiekhy (oud lid van Jonathan) kreeg nog een hele grote kans maar miste jammerlijk om even later na een overtreding geel te krijgen samen met zijn tegen speler en deze laatste speler nr 3 van Jonathan Frank Bosman kon dit niet aan en trapte de bal naar het andere veld en kreeg hierbij zijn 2e gele kaart en kon ook met rood vertrekken dus nu 9 tegen 11. En nog geen 3 minuten later was het dezelfde speler die zijn tegenstander weg duwde onnodig en zo ook Nessi Alshiekhy zijn 2e gele kaart kreeg en kon ook met rood vertrekken en zo eindigde deze wedstrijd met 9 tegen 10 spelers maar voor FC Driebergen wel dik verdiende overwinning door hun tomeloze inzet.

Zaterdag as 9 april de thuiswedstrijd aanvang 15.00 uur op sportpark De Woerd FC Driebergen –SEC uit Soest.