Hercules JO19-1 maat(je) te groot voor JO19-1

Bleijenberg Financiële administratie

Reikhalzend werd er door JO19-1 uitgekeken naar de eerste afvalronde van de beker. Een thuiswedstrijd tegen Hercules JO19-1 was een uitdaging die het team graag wilde aangaan.

Met een uitstekende jonge KNVB-scheidsrechter Meulenberg, Patrick Betman strak aan de vlag en vele supporters rond veld 2 werd om 12.30 uur afgetrapt. De eerste tien minuten leek het gelijk op te gaan.

De eerste grote kans was voor FC Driebergen. Pim legde de bal goed terug op Don die zijn schot zag worden gepakt door de keeper. Hercules bouwde echter rustig aan een overwicht en kreeg dan ook twee kansen op de 0-1. Het duurde nog tot de 23e minuut voordat Hercules uit een uitgespeelde aanval op voorsprong kwam (0-1).

Het tempo in de wedstrijd was hoog. FC Driebergen had moeite met het hoge niveau en kwam niet in het gebruikelijke (opbouw/aanvals)ritme. Dat was ook geen schande aangezien Hercules in de derde divisie speelt (FC Driebergen in de 1e klasse) en vorig jaar de beker pakte. Zes minuten later lag dan ook de 0-2 achter keeper Jerre en vlak voor rust werd het helaas zelfs 0-3.

Met invaller Jordi voor linksachter Marijn (helaas geen assist voor hem deze wedstrijd) ging JO19-1 in de tweede helft op zoek naar een doelpunt. Het hoge niveau van de tegenstander maakte het lastig onder de druk uit te komen/voetballen en kansen te creëren.

Hercules creëerde des te meer hetgeen nog vier soms geweldig mooi uitgespeelde doelpunten opleverde. Ondanks de verse invallers Marnix (voor Kubi), Jochem (voor Daan) en Jort (voor aanvoerder Timon) bleef het lastig en op het eind konden Youri en Don door de kramp niet meer verder. Dat laatste gaf wel aan dat er alles aan gedaan was.

De 0-7 nederlaag voelde toch vreemd mede omdat de verwachting was er een echte wedstrijd van te (kunnen) maken. Het was in ieder geval een goede ervaring met verbeterpunten om mee verder te gaan (aldus de uitgebreide begeleidingsstaf na afloop).

De blik is alweer op de competitie gericht want komende zaterdag staat de topper tegen het ongeslagen DOSC 19-1 op het programma.